Verwen de huid rondom jouw ogen!

Verwen de huid rondom jouw ogen!

06/07/2018 - 08:50

In onze vorige blog vertelden we alles over hoe je jouw huid kan reinigen, tonifiëren en hydrateren. We besproken ook kort wat een dieptereiniging inhoudt en hoe je dat kan realiseren met maskers. Vandaag gaan we iets meer in detail. De huid rond onze ogen heeft namelijk een ‘special treatment’ nodig ;-)

eye balmVerwen de huid rondom jouw ogen!Verwen de huid rondom jouw ogen!

Waarom oogcrème?

Eerst en vooral, waarom zou je een apart product rond de ogen gebruiken? De huid rond onze ogen is veel dunner dan de rest van ons gezicht. Daarom zijn aangepaste producten zeker geen overbodige luxe. Het is bovendien ook dé plaats waar de eerste tekenen van veroudering verschijnen: kraaienpootjes, fijne rimpels en lachrimpels.

Een crème die specifiek geschikt is voor de huid rondom de ogen is veel dunner van textuur. De moleculen in de crème zijn kleiner, waardoor ze beter kunnen inwerken op de dunnere huid. Als je een gewone dagcrème te dicht bij de ogen aanbrengt, kan dit resulteren in vochtophoping rondom de ogen.

Welk product gebruik ik wanneer?

Er bestaan oogbalsems, maar ook ooggels. Het verschil zit hem natuurlijk in de textuur. Een oogcrème is een crème die iets voedender is, die gebruik je best wanneer de huid rond de ogen droog is, om rimpels te vervagen en om te werken aan verjonging. In het assortiment van Organicspa is er ook de ‘Eye Treat’. Die gaat intensief verzorgen om rimpels te bestrijden en is geschikt voor mensen met een rijpere huid.

Een ooggel heeft – uiteraard – een gel-achtige textuur en dient meer om te kalmeren en te ontzwellen. Als je wallen of donkere kringen wil doen verdwijnen gebruik je best een gel. Door de drainerende werking worden afvalstoffen afgevoerd en zullen er minder blauwe kringen zijn. Het ontzwelt de ogen en maakt wakker.

Net omdat de zone rond de ogen zo gevoelig is, zijn de producten van Organicspa hier perfect voor geschikt. Dankzij de milde samenstelling is de kans op irritatie miniem.

Wanneer breng ik dit aan?

Het ideale is om ’s morgen de Eye Gel aan te brengen en ’s avonds de Eye Balm of de Eye Treat. Op die manier vervul je dagelijks twee functies. ’s Morgens word je rustig wakker en geef je jouw ogen een energieboost met de gel terwijl je ’s nachts werkt aan de hydratatie door de Eye Balm of Eye Treat te gebruiken.

Dit product breng je altijd aan vòòr de dagcrème, zodat de dunne huid voldoende gevoed wordt met het juiste product.

Hoe breng ik dit aan?

Oogcrème breng je gemakkelijk aan met je vingertoppen onder het oog, met een tokkelende beweging. Je hebt er niet veel van nodig! Je kan lichtjes opzij gaan om product aan te brengen op de slapen, omdat er daar toch vaak rimpels ontstaan.

Je kan eventueel ook wat aanbrengen op het wenkbrauwbot maar nooit op het bewegend ooglid! Dat is nergens voor nodig, want ons oog hydrateert dat uit zichzelf.

Extra tip: heb jij fijne lijntjes rond je mond? Oogcrème (Eye Balm of Eye Treat) mag ook rond de lippen aangebracht worden!

Hopelijk heb je hier en daar iets bijgeleerd. Oogproducten worden vaak vergeten, maar ze zijn er niet voor niets!
Volgende blog bespreken we de voordelen en de functies van een serum, ben je al benieuwd? ;-)

Lees hier onze vorige blog

Benieuwd naar de producten die besproken werden in de blog?

Bekijk ze hier