Geen dagcrème gebruiken om toxines te vermijden? Geen goed idee!

Je huid niet verzorgen als alternatief voor toxines smeren? Geen goed idee!

15/07/2019 - 09:11

Vaker en vaker horen we dat verzorgingsproducten vol toxische stoffen zitten die schadelijk zijn voor onze huid en ons lichaam. Termen zoals ‘parabenen’ en ‘siliconen’ zijn allang geen onbekenden meer en we weten allemaal dat we die ingrediënten uit de weg moeten gaan. Maar waarom zouden we dan eigenlijk nog producten smeren op onze huid? Moeten we ons echt bezighouden met het uitpluizen van de ingrediënten op elk potje crème? Is onze huid niet in staat om voor zichzelf te zorgen en zichzelf te vernieuwen en onderhouden?

Het antwoord is als volgt:

Onze huid heeft voldoende reiniging en verzorging nodig omdat we de hele dag in aanraking komen met vuil. Als we buiten komen wordt de huid blootgesteld aan uitlaatgassen, zon, wind en allerlei fijn stof in de lucht.

Naast het vuil van buiten, wordt er ook van binnenuit vuil aangevoerd: De huid scheidt continu zweet, talg en dode huidcellen af. Hierdoor kan ze minder goed ademen en ontstaan er ontstekingen en puistjes.

Is reinigen met water dan niet voldoende?

Neen! Je huid wassen met enkel water is geen goed idee. Water, zeker als het warm is, lost de natuurlijke huidvetten op waardoor de huid droog en schilferig zal aanvoelen. Even ter vergelijking: als jij je vloer poetst, dan doe je dat toch ook niet enkel met water? Als je wil dat het oppervlak écht schoon is, dan gebruik je een aangepast product.

Door goed te reinigen, help je jouw huid een handje. Het is namelijk zo dat de huid zich ’s nachts tijdens het slapen herstelt. Wanneer ze al schoon is, hoeft ze zich enkel te herstellen en te vernieuwen. Is de huid niet schoon, dan moet ze zich eerst ontdoen van alle lasten voordat ze zich kan toeleggen op het herstellen van alle beschadigingen die ze overdag heeft opgelopen. Bovendien neemt een huid die niet goed gereinigd is de bruikbare stoffen uit dagcrèmes en andere verzorgingsmiddelen minder goed op.

Wil dit nu zeggen wat we toxines moeten smeren?

NEEN! Uiteraard niet. Er zijn gelukkig alternatieven voor al deze schadelijke producten. Dagcrèmes en reinigers die volledig natuurlijk zijn, geen schadelijke ingrediënten bevatten en gewoon doen wat ze moeten doen: de huid jong houden en verzorgen. De producten van Organicspa zijn 100% natuurlijk en gaan zelf nog een stapje verder: ze zijn biologisch gecertificeerd.

Algemeen betekent ‘biologisch’ een methode van landbouwproductie waarbij er gekozen wordt om geen gebruik te maken van pesticiden, meststoffen, genetisch gemodificeerde organismen, antibiotica en groeihormonen. Gecertificeerd biologisch betekent dat de boerderij, de verwerker en/of de productie door een onafhankelijke instantie zijn gecontroleerd en dat er verklaard is dat ze geen van de bovengenoemde schadelijke chemicaliën of additieven gebruiken. Alle ingrediënten zijn dus plantaardig en erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Conclusie:

Het is belangrijk om je huid goed te onderhouden, maar doe het met de juiste producten! Download hier onze lijst met toxische ingrediënten en ontdek zelf welke producten je beter vermijdt.

Benieuwd welke ingrediënten je beter vermijdt?

Download hier onze lijst met toxische ingrediënten