Handige make-up tips voor een mooie look!

Handige make-up tips voor een mooie look!

22/02/2019 - 14:42

Droom je er ook van om er dagelijks op je best uit te zien?  Om in een korte tijd je natuurlijk op te maken en te stralen?  Om vlekkeloos mascara aan te brengen, een mooie ooglook te creëren en die rode lippenstift zonder ‘smossen’ op je lippen te smeren?  Liefst dit alles ook nog eens binnen de 15 minuten :-) Goed nieuws, want het is zeker mogelijk! Oefening baart kunst, en met de tips die wij voor jou in petto hebben moet dat zeker lukken!

Tip 1: mascara perfect natuurlijk aanbrengen

Als er één product is dat 9 op de 10 vrouwen in huis hebben, dan is het wel mascara! Het is dan ook een onmisbaar product dat je blik onmiddellijk versterkt én het is niet moeilijk om aan te brengen.
Meest voorkomende problemen: klontertjes, wimpers die aan elkaar kleven en overal mascara, behalve waar het hoort… :-)

Hoe voorkom je deze vervelende situaties dan?

Om te beginnen, koop een kwalitatieve mascara die niet klontert. Vaak hebben mascara’s uit zichzelf geen goede substantie, waardoor klontertjes niet te vermijden zijn. Met de Studio Mino 2-in-1 minerale mascara kan je al niet missen! Bovendien is die heel zacht voor je ogen en wimpers, bye bye tranende ogen!

Vòòr het aanbrengen zorg je ervoor dat er niet te veel product aan het borsteltje hangt. Zeker als je net een nieuwe mascara in gebruik neemt moet je altijd extra opletten dat je het borsteltje genoeg ‘afstrijkt’ aan het potje zodat er geen overtollig product aan het borsteltje zit. Aanbrengen is heel makkelijk, plaats het borsteltje goed tegen de wimperrand (aan de inplant van de wimpers) en ga dan met een zigzaggende beweging naar boven. Door de zigzag beweging te maken, spreid je de haartjes van elkaar en zal je een mooie open blik creëren. Zorg dat je alle haartjes meehebt, maak de zigzag beweging driemaal: een keer links, een keer in het midden en een keer rechts.

Tip 2: Lippenstift aanbrengen die lang blijft zitten

Lippenstift aanbrengen lijkt simpel, maar dat is het zeker niet! Gelukkig zijn er wel wat tips die wij kunnen delen.

Om te beginnen zorg je ervoor dat je lippen goed verzorgd zijn. Droge lippen zijn heel vervelend omdat de kleur van de lipstick dan in de lijntjes trekt en dat ziet er helemaal niet mooi uit. Je kan je lippen zachtjes scrubben door met een lauwwarm washandje heen en weer te gaan over de lippen. Zo komen de velletjes wat los en zal het oppervlak gladder zijn. Beter is om preventief te werken, dat kan door veel water te drinken en dagelijks een gezonde lippenbalsem te smeren.

Eens je lippen verzorgd zijn, begint het echte werk. Start met de contour van je lippen af te tekenen met behulp van een lippenseel. Deze lijn zorgt ervoor dat de kleur niet in de lijntjes trekt buiten de lippen en geeft ook mooi de vorm weer.

Nu kan je je lippen opvullen met kleur, gebruik hiervoor ook het lippenseel, dat is preciezer en gemakkelijk. Nadat je een eerste laag hebt aangebracht kan je de lipstick wat afdeppen en een nieuwe laag aanbrengen. Dit kan je een aantal keer herhalen, zo blijft de lipstick langer zitten en zal je geen last hebben van afdrukken op je glas.

Tip 3: Oogschaduw aanbrengen

Om je ogen te laten spreken, is oogschaduw heel geschikt! Het creëert diepte, laat je ogen ‘poppen’ en het ziet er net dat tikkeltje chiquer uit. Om goed te zijn, gebruik je drie oogschaduwkleuren om de perfecte ooglook te maken, maar hier ben je natuurlijk vrij in.

Als je drie kleuren gebruikt, kies je voor een donkere kleur, een lichte kleur en een midden kleur. De donkerste kleur breng je aan op de buitenste ooghoek. De lichtste kleur laat je starten in de binnenste ooghoek en breng je aan over het volledige bewegend ooglid. In de arcadeboog (dat is de plooi tussen je oogbol en je wenkbrauwbot) breng je de midden (tussen licht en donker) kleur aan. Zorg dat alle kleuren mooi in elkaar overvloeien.

Tip 4: volg een online make-up workshop

Vind je het toch nog moeilijk om al deze tips toe te passen?

Wij hebben een online workshop gecreëerd waar je stap voor stap kunt leren om jezelf natuurlijk op te maken. Aan de hand van video’s en een uitgebreid werkboek leer je om een perfecte look neer te zetten. Het leuke aan deze cursus is dat je alles op je eigen tempo kan volgen en je de lessen altijd opnieuw kunt bekijken. Er zijn ook 4 bonusvideo’s waarin je meer uitleg krijgt over welke make-up kleuren passen bij welke oogkleur of hoe je kan ontdekken welke kleur foundation het meest geschikt is voor jou. Klik hier om de online workshop te volgen!

Heel veel succes!

Lippenseel
Lippenstift
Oogschaduw
Mascara
Online make-up workshop