anti-pollution

De anti-pollutie cosmetica, een hype of een innovatie?

01/02/2019 - 14:25

Elke dag worden we blootgesteld aan toxische stoffen van buitenaf. Daarmee bedoelen we fijn stof, uitlaatgassen, smog, rook, … Omdat dit allemaal niet zichtbaar is, staan we er niet vaak genoeg bij stil hoe onze huid hiervan afziet. Ga ’s avonds maar eens met een wattenschijfje over je gezicht, je zal snel merken dat het watje niet mooi wit blijft en waarom reiniging van de huid zo belangrijk is :-)

De laatste jaren is het fijn stof in de lucht natuurlijk niet verminderd, integendeel. Dit komt omdat onze wereld nu eenmaal meer en meer verstedelijkt. Je hoeft eigenlijk zelfs je huis niet te verlaten om blootgesteld te worden aan pollutie, want ook binnenshuis wordt de omgeving vervuild door chemische stoffen in onderhoudsproducten zoals schoonmaakmiddelen. De huid heeft van nature een beschermingsbarrière, maar door al deze invloeden wordt die barrière stilaan verzwakt en kunnen al deze vervuilende stoffen de huid binnendringen en dus schade aanrichten.

‘Ik draag geen make-up, waarom moet ik mijn huid dan elke dag 2x reinigen?’

Daarom dus! Het is extreem belangrijk om je huid goed te verzorgen en vooral goed te reinigen zodat deze giftige stoffen de kans niet krijgen om jouw huid te beschadigen.

Tegenwoordig wordt er meer en meer gesproken over ‘anti-pollutie’ cosmetica. Deze producten beschermen je huid tegen celschade en vroegtijdige huidveroudering. Ze maken gebruik van meer krachtige antioxidanten die deze schade in je huid helpen voorkomen of bestrijden.

Het Italiaanse merk Agronauti is heel erg bezig met dit concept en heeft dan ook een volledige anti-pollutie huidverzorgingslijn op de markt gebracht. Het magische ingrediënt dat gebruikt wordt in al hun producten, is Moringa Oleifera. Dat is een plant die in staat is om vervuilende stoffen te absorberen en zelfs om water schoon te maken!

Agronauti heeft alles wat je nodig hebt voor een goede basis in haar assortiment: een hydraterende anti-smog dagcrème, een reinigingsmousse, een lichaamscrème, shampoo, conditioner, etc. Al deze producten voorkomen huidveroudering door te beschermen tegen UV-straling, smog en zware metalen.

Ook Organicspa heeft onlangs een nieuw product op de markt gebracht die hierop inspeelt!

De Pro Renewal Cream is gecreëerd om de huid te beschermen en verdedigen tegen vervuilende stoffen. Deze rijke vochtinbrengende crème bevat essentiële biologische actieve stoffen die helpen bij het bevorderen van een gezonde huidcelontwikkeling, de huid zuiveren van gifstoffen en helpen bij het vernieuwen van de huidtextuur. Hetzelfde principe dus!

Leuke weetjes over Agronauti:

  • Zij werken 100% natuurlijk én vegan. Dat wil zeggen dat hun producten geen enkel dierlijk ingrediënt of chemische stoffen bevatten.
  • Op hun verpakkingen zijn tekeningen gemaakt door jonge Italiaanse kunstenaars, dit doen ze om de kunstenaars een kans te geven om zichzelf te uiten.
  • Agronauti is het eerste en enige OPENSOURCE cosmetica merk op de markt. Alle formules zijn toegankelijk en gepubliceerd op het wereldwijde web. Dit is hun manier om hun klanten transparantie te bieden.

Wil je graag kennismaken met Agronauti? Klik dan hier!

Wil je graag kennismaken met Organicspa? Klik dan hier!

Dagcrème
Conditioner
CC Cream
Lichaamsreiniger
Lichaamscrème
Shampoo
Gezichtsreiniger
Pro Renewal

Kom meer te weten over Agronauti

Klik hier