Bescherm jouw huid in de bergen!

Bescherm jouw huid in de bergen!

17/01/2020 - 12:01

Het is al lang geen geheim meer dat we onze huid moeten beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Rimpels, pigmentvlekken, huidverslapping, … Dit zijn maar enkele gevolgen die veroorzaakt worden door Ultra Violet stralen. In de zomer lijkt iedereen dit te begrijpen en wordt er volop gesmeerd met zonnebrandcrème. Maar wat in de winter? Is het risico op beschadiging dan zoveel minder?

Het antwoord daarop is neen – in de winter is er nog steeds dagelijks UvA-straling aanwezig. Deze straling wordt niet tegengehouden door wolken of glas. In tegenstelling tot UvB dringt deze straling diep door in de huid, tot de cellen van de lederhuid. Als je vaak zonder bescherming blootgesteld wordt aan UvA-straling, loop je een groot risico op snelle huidveroudering. Doordat deze straling kankerverwekkend kan zijn, speelt UvA ook een belangrijke rol bij de vorming van huidkanker.

Make-up met SPF

Een goede oplossing is om altijd minerale foundation te gebruiken met SPF. Het geeft je niet alleen bescherming, maar ook camoufleert het als de beste en is je huid egaal. Het minerale foundation poeder van Studio Mino is veilig en 100% natuurlijk. Bovendien blijft het poeder zolang zitten zodat je heel de dag beschermd bent, het heeft een equivalent van een beschermingsfactor 15 à 20, wat zeker genoeg is in de winter.

Smeren in de bergen

Heb jij nog een wintersportvakantie in het vooruitzicht? Sla dan nu jouw zonnecrème in en vermijd huidbeschadiging! Als er één plek is waar jouw huid extreem beschadigd kan worden, dan is het wel in de bergen. Een laagje make-up is daar niet genoeg om voldoende bescherming te bieden gezien de zonkracht daar ongeveer twee keer hoger is dan in eigen land. Doordat je je op grote hoogte bevindt is die Uv-straling zo’n 30% sterker dan op zeeniveau en bovendien weerkaatst de witte sneeuw ruim 80% van de zonnestralen waardoor de straling opnieuw sterker wordt.

Ook is de lucht in de bergen veel schoner, daardoor wordt Uv-straling minder tegengehouden. Als je een hele week gaat skiën en dagelijks heel wat uurtjes op de piste vertoeft, wordt je huid langer blootgesteld aan de Uv-straling dan normaal. Doordat onze huid in de wintermaanden net iets zwakker is, is ze op dat moment nog niet opgewassen tegen de zonnestralen en weinig gepigmenteerd. Juist dan is ze dus extra kwetsbaar!

Belangrijk om te weten is dat zonnekracht niet samenhangt met de temperatuur. De zon kan op een heldere en koele dag net zo sterk zijn als op een warme dag. Het advies is dus om tijdens skivakanties je gezicht om de 2 uur in te smeren!

Natuurlijke zonnecrème

Uiteraard zijn wij bij studio puur een voorstander van 100% natuurlijke minerale zonnecrème, zonder schadelijke ingrediënten, zonder hormoonverstorende stoffen en zonder nanotechnologie. De zonnecrème van Simple As That is wat dat betreft onze redder! Het Australische merk heeft twee zonnecrèmes die perfect zijn om te gebruiken als je bewust bezig bent met het vermijden van toxische ingrediënten (iets wat iedereen zou moeten doen!).

Dus, als je binnenkort je muts, handschoenen, ski-jas en skibroek uit de kast haalt, vergeet dan zeker niet jouw natuurlijke minerale zonnecrème in die valies te proppen!

Wil je meer weten over de het verschil tussen synthetische en natuurlijke zonnecrème? Dat kan je hier lezen.

Benieuwd welke zonnecrème wij aanbevelen?

Ontdek het hier