mee-eters

Zo kom je van mee-eters af!

14/02/2020 - 13:14

Dit is de tweede blog in onze reeks over huidproblemen. Vorige keer hadden we het over die vervelende gerstekorrels en hoe je dit kan voorkomen. Vandaag gaan we focussen op comedonen, beter gekend als ‘mee-eters’.

Iedereen loopt er wel eens tegenaan: zwarte puntjes op de neus, de kin of de schouders die niet zomaar weg te krijgen zijn. Het is niet groot en vaak amper zichtbaar. Maar doordat ze altijd in grote aantallen aanwezig zijn, zijn ze erg storend!

Wat is een mee-eter?

Een mee-eter is, net zoals een gerstekorrel, een ophoping van dode huidcellen en talg. Het verschil met een gerstekorrel is dat de ophoping zich op de bovenste huidlaag bevindt. Dit is een voordeel, we kunnen mee-eters namelijk veel gemakkelijker verwijderen!

Het lijkt alsof een mee-eter ‘vuil’ is, door de zwarte kleur. Hier is echter een logische verklaring voor: doordat de verstopping op het huidoppervlak ligt, komt deze in contact met licht en zuurstof. Daardoor oxideert het bovenste laagje van de verstopping en wordt het zwart.

Waarom krijg ik dit?

Heb je een vette huid? Helaas, mensen met een vette huid hebben vaker last van mee-eters. Een vette huid heeft een grotere talgproductie en deze houdt van nature meer onzuiverheden vast. Mensen met een droge huid hebben in het algemeen minder last van zwarte puntjes en onzuiverheden. Ook als je je huid te weinig reinigt en dikke lagen make-up aanbrengt, heb je meer kans op mee-eters. Gaan slapen met make-up is een absolute no-go!

Maar het is niet enkel de manier waarop je je huid verzorgt. Ondertussen weten we dat onze levensstijl ook veel invloed kan uitoefenen op onze huidconditie. Je huid reageert namelijk op wat je eet, op hormonen en op stress. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je huid niet meer in balans is en daardoor meer moeite heeft om ontstekingen af te remmen. Bepaalde stresshormonen zoals cortisol en androgenen beïnvloeden het gedrag van de talgklieren waardoor talg gaat ophopen en onzuiverheden gecreëerd worden.

Hoe voorkom ik het?

Een goede huidverzorgingsroutine is de oplossing voor veel huidproblemen!

Door dagelijks je huid te reinigen met een 100% natuurlijke reiniger zoals de Cream Cleanser of de Foam Cleanser van Organicspa zorg je ervoor dat talg de kans niet krijgt om zich op te hopen. 1x per week je huid exfoliëren zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden van de huid.

Na de reiniging is het aan te raden om een toner/lotion te gebruiken. De toner zorgt ervoor dat na het reinigen de poriën terug sluiten. Hierdoor verklein je de kans dat je poriën na de reiniging blijven openstaan en zo sneller weer verstoppen door onzuiverheden.

Om af te sluiten dien je je huid te hydrateren. Het is belangrijk om de juiste dagcrème te kiezen, één die past bij jouw huidtype. Jouw schoonheidsspecialiste kan jou hier het best in adviseren.

Mensen met een vette huid zijn geneigd om deze stap over te slaan. Geen crème gebruiken is nochtans geen optie! Door tekort aan hydratatie zou de huid extra talg aanmaken om zichzelf te herstellen en zo creëer je dus opnieuw ophoping en onzuiverheden. Kies voor een lichte, hydraterende crème zoals de Moisture Control van Organicspa.

Hoe geraak ik ervan af?

Is het niet gelukt om die mee-eters te voorkomen? Gelukkig zijn er veel manieren om die zwarte puntjes te laten verdwijnen. Een mee-eter uitknijpen heeft weinig zin, het is meestal niet hygiënisch (denk aan vuil onder je nagels) en kan littekens en nieuwe ontstekingen veroorzaken.

Een heel gemakkelijke manier om de mee-eters te verwijderen is om je gezicht te stomen: doe een paar druppels tea tree olie in een kom met kokend water en ga met een handdoek over je hoofd met je gezicht boven de kom hangen. Houd dit enkele minuten vol, de stoom zal de poriën gaan openen en maakt talg en vuil los. Na het stomen reinig je de huid met een reiniger en lauwwarm water.

Klei

Een kleimasker is ook dé manier om onzuiverheden te verwijderen. Het Clay Mask van Organicspa onttrekt overtollig talg aan het huidoppervlak en stimuleert cel vernieuwing. Klei heeft van nature uit de eigenschap om onzuiverheden los te maken en te reinigen, het masker zorgt dat de zwarte puntjes vanzelf loskomen. Door 1x per week dit masker aan te brengen zal je zien dat de zwarte puntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Uiteraard kan je voor dergelijke behandelingen ook een schoonheidsinstituut bezoeken. Organicspa heeft zeer effectieve behandelingen waardoor de poriën gereinigd worden en de huid herleeft. Vraag bij jouw Organicspa schoonheidsspecialiste naar de ‘Balancing & Repair’ behandeling. Deze behandeling is speciaal ontworpen om te zuiveren en te ontgiften. Het doel is om te kalmeren en een nieuw evenwicht te creëren voor de ongezonde huid. Het kleimasker dat in deze behandeling gebruikt wordt bevat ingrediënten zoals kaolin, groene thee extract, hyaluronzuur en bentoniet. Bovendien zijn alle producten van Organicspa 100% natuurlijk waardoor jouw huid niet belast wordt met chemicaliën en synthetische stoffen.

Wat wil je nog meer? :-)

Ontdek hier onze Organicspa instituten.

Minerale make-up verstopt de poriën niet! Ontdek hier ons aanbod van Studio Mino.

Heb je interesse om Organicspa te verdelen in jouw instituut?

Contacteer ons!