Waarom geduld een mooie deugd is, als je start met een 100% natuurlijke huidverzorging.

Waarom geduld een mooie deugd is, als je start met een 100% natuurlijke huidverzorging.

23/08/2019 - 09:35

Je hebt je eindelijk voorgenomen om goed voor je huid te gaan zorgen en over te schakelen naar pure, 100% natuurlijke producten. Wauw, proficiat! Dat kunnen we alleen maar bejubelen. Je hebt je badkamerkastje grondig uitgemest, je oude producten uitgebruikt en nu ben je helemaal klaar voor een nieuwe start. Je hebt een arsenaal aan nieuwe producten klaar staan en je bent vol verwachting over die nieuwe gezonde huid die er zit aan te komen. Spoiler-alert. Soms valt het tegen en blijft het resultaat uit, auch! In deze blog leg ik je uit hoe dat kan.

Het is al lang geen geheim meer dat de synthetische verzorgingsproducten die veel mensen dagelijks gebruiken helemaal niet goed zijn voor onze huid. Meer en meer wordt duidelijk dat heel veel van die producten vol toxines en schadelijke stoffen zitten die de huid, het lichaam én de gezondheid schaden.

Download hier gratis onze lijst met de meest toxische ingrediënten in cosmetica.

Omdat alsmaar meer mensen dit beseffen, gaan ze op zoek naar gezonde alternatieven. Je moet echter goed opletten, want niet alles dat op het label van een product staat is correcte informatie. Heel wat merken zetten loze beloftes op hun product zoals ‘bio’ en ‘natuurlijk’ terwijl dit niet het geval is, dat noemen we “greenwashing”. We schreven eerder al een blog over huidverzorging uit de supermarkt en waarom dat een no-go is. Lees deze blog hier.

Afkicken van toxines zoals minerale olie, siliconen, parfum..

Indien je al jaren synthetische producten gebruikt, heeft jouw huid de tijd nodig om af te kicken van deze ingrediënten en tot rust te komen. Het lichaam en de huid heeft een zelfhelend vermogen en de huid reinigt zichzelf van lichaamsvreemde stoffen eens ze daar niet meer mee wordt belast. Door te stoppen met synthetische producten zal jouw huid automatisch afvalstoffen willen afvoeren en daardoor ontstaan onzuiverheden. Het zou dus kunnen dat je puistjes krijgt en onderhuidse onzuiverheden. Het ligt dus aan die ontgifting en niet aan je nieuwe producten! Het is belangrijk dat je jouw huid de tijd en rust gunt om zichzelf te herstellen.

Do the Detox

Door een huiddetox in te lassen geef je je huid die kans. Maar wat is dat precies? Een detox houdt in dat je je huid stillaan laat ontgiften, je creëert een nieuwe start. De ideale situatie is gedurende 4 weken volledig stoppen met het gebruiken van producten op je huid. Wij zijn echter wel voorstander van een milde reiniging met een natuurlijk product 2x per dag. Je ondersteunt de ontgifting van je huid op die manier. Jouw huid krijgt sowieso veel te verduren, daarom is een reiniging altijd belangrijk. De huidcellen vernieuwen zich zo om de 28 dagen, dus vandaar is een maand de ideale periode.

Een lichte, natuurlijke hydraterende crème mag je gerust gebruiken als je huid te trekkerig aanvoelt zonder een crème. Zorg er gewoon voor dat je in die eerste 30 dagen alles beperkt tot een minimum.

Bouw je huidverzorging terug op

Na die dertig dagen kan je 1x per week een peeling gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Het is belangrijk dat je je routine geleidelijk aan opbouwt, de huid moet wennen aan de plotse vermindering van toxische stoffen en het gebruik van nieuwe producten. Stap voor stap kan je producten toevoegen aan jouw routine, zoals bv. dagelijks een serum, oogcrème en een masker 1x per week.

Als je graag wil overschakelen naar een gezonde huidverzorgingsroutine met veilige producten, doe je het maar beter goed! De producten van Organicspa zijn 100% natuurlijk en minstens 70% biologisch gecertificeerd. Ideaal voor een gevoelige huid en als je de toxines uit je leven wil bannen!

Challenge accepted!

Wij dagen jou uit om te starten met deze detox! Leg jouw oude vertrouwde gewoontes aan de kant en geef jouw huid de tijd die ze nodig heeft om te herstellen. Je zal zien dat je na enkele weken helemaal jouw draai gevonden hebt in deze nieuwe routine en daarvoor zal jouw huid jou heel erg dankbaar zijn :-)

Contacteer één van onze non-toxic beauty-experten voor het juiste advies voor jouw huid.
Raadpleeg hier onze verkooppunten.

Ben je een beautyprofessional en wi je het gamma van Organicspa graag aanbieden in jouw salon?
Contacteer ons hier!

Ben je een beautyprofessional en wil je het gamma van Organicspa graag aanbieden in jouw salon?

Contacteer ons!