Vegan make-up, wat houdt dat in?

Vegan make-up, wat houdt dat in?

10/01/2019 - 13:34

VEGAN – Dit woord klinkt je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Maar wat wil het nu eigenlijk zeggen? We spreken niet alleen over vegan eten, maar ook vegan leven. En wat is het verschil? 

Vegan – of in het Nederlands, veganisme – betekent niets meer of niets minder dan ‘plantaardig’. Als je vegan eet, dan eet je geen vlees, eieren, drink je geen melk etc. Als je vegan leeft vermijd je ook wol, bont en andere producten die vervaardigd werden met dierlijke stoffen, zoals cosmetica!

Als een cosmetica merk vegan beweert te zijn, bevatten hun producten géén ingrediënten van dierlijke afkomst. Alle producten van Studio Mino zijn vegan, er komt dus geen enkel dierlijk product bij kijken. Komt dat dan zo vaak voor in cosmetica? Jazeker, meer dan je denkt!

Rode lippen

Denk maar eens aan een rode lippenstift. Een perfecte rode kleur creëren zonder Karmijn te gebruiken is bijna niet mogelijk. Karmijn is een insect dat een roze/rode kleur afgeeft. Ja, je leest het goed, deze insecten worden geplet en vermalen om een mooi rood pigment te geven aan jouw perfect rode lippenstift. Enkel de vrouwtjesluizen worden gebruikt en je hebt er wel 140 000 nodig om één kilo kleurstof te bekomen. Klinkt plots niet meer zo verleidelijk hé JDe kleur ‘Rouge’ van Studio Mino wordt gecreëerd enkel en alleen met mineralen. Het is een stuk moeilijker, maar veel ecologischer én diervriendelijk!

Ook bijenwas is een veel voorkomend ingrediënt in lippenbalsem, handcrèmes, maskers etc. Dit dient om het product zachter te maken en werkt verzorgend. Als plantaardig alternatief wordt Euphorbia Cerifera wax gebruikt, beter gekend als Candelillawas, afkomstig van de Candelilla-struik. Candelillawas is een basisingrediënt bij de lipproducten van Studio Mino!

Parfum

Een vaak voorkomend ingrediënt bij make-up producten is parfum. Deze term wordt dan ook zo op het etiket vermeld, maar wist je dat dit voor meer dan 100 ingrediënten kan staan? Honderd ingrediënten die dus niet vermeld staan op het label… Om een voorbeeld te geven: Ambergris is te vinden in de darmen van een walvis. Het heeft een aardse en licht zoete geur, daarom wordt het vaak gebruikt in parfums.

Dierlijk of synthetisch?

Penselen worden vaak gemaakt van dierlijk haar omdat het product goed hecht op deze haren. Synthetisch haar is iets gladder, waardoor poeders minder goed hechten, maar de werking ervan is zeker even goed. Bovendien zijn synthetische haren veel zachter en voelt dit aangenamer aan op de huid. Bij Studio Mino wordt enkel gebruik gemaakt van synthetisch haar, dit is van zeer goede kwaliteit waardoor de make-up perfect kan aangebracht worden!

Ben jij geschrokken van de hoeveelheid dierlijke ingrediënten die nog gebuikt worden in make-up? Dit is nog maar een tiende van alles wat effectief gebruikt wordt. Studio Mino is een 100% natuurlijke minerale make-up lijn (met uitzondering van de mascara die 99% natuurlijk is) én volledig vegan. Als dierenvriend ben je hier zeker aan het juiste adres!

Vegan Make-up
Karmijn
Vegan penselen
Cruely free and vegan

Wil jij graag de vegan producten van Studio Mino verdelen in jouw instituut?

Contacteer ons!