Serum: geen overbodige luxe!

Serum: geen overbodige luxe!

19/07/2018 - 11:25

Onze drie-delige reeks over huidverzorging is een vier-delige reeks geworden! :-) Er valt namelijk zo veel te vertellen over het verzorgen van je huid dat we een extra blogbericht gaan toevoegen. We hadden het eerder al over reinigen, hydrateren en extra verzorging voor de huid rond de ogen. Elk product heeft haar eigen voordelen en functies, lees hier alles over serum in het voorlaatste blogbericht van de reeks!

Wat is een serum?

Een serum gebruik je als aanvulling op jouw dagcrème. Dagcrème zorgt ervoor dat de huid dagelijks beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Het is een buffer en beschermt ook tegen vochtverlies & verdamping. Een serum daarentegen is geconcentreerder, biedt geen bescherming maar voorziet de huid van extra voedingsstoffen, vitamines en actieve werkstoffen.

Waarvoor dient een serum?

Specifiek dient het om de huid de nodige voedingsstoffen te geven zoals vitamine A en vitamine C.
Vitamine A zorgt ervoor dat de huid verstevigt. De Wrinkle Defence van Organicspa bevat veel vitamine A en zorgt dus voor versteviging van de huid. Bevat jouw serum veel hyaluronzuur? Dan is dat vooral om extra vocht toe te voegen!

Het A.C.E. serum bevat -zoals de naam al verklapt- vitamine A, vitamince C en vitamine E. Vitamine C werkt pro actief, beschermt tegen pigmentvlekken, zorgt voor een mooie uitstraling en geeft een doffe huid weer leven. Het is ook een zeer goed anti-aging product en vermindert rimpels! Vitamine E werkt dan weer aan de elasticiteit van de huid.

Wanneer breng ik een serum aan?

Zoals je eerder al kon lezen biedt een serum geen bescherming. Daarom is het altijd belangrijk om boven je serum nog een dagcrème toe te voegen. Dat wil zeggen dat je na het reinigen en tonifiëren een serum aanbrengt, alvorens je dagcrème aan te brengen. Dit kan zowel ’s morgens als ’s avonds. Ik hoor je al denken: “wanneer moet ik mijn oogcrème dan aanbrengen?” Dat mag je zelf kiezen, zolang je het maar doet voor de dagcrème!
Extreem droge huid

Als je een extreem droge huid hebt, kan je dagcrème soms niet voldoende zijn. Daarom heeft organicspa de Rosehip Oil in haar assortiment. Deze unieke ultra fijne olie geeft de huid terug een gezonde gloed. Het is een multi-vitamine boost die ontworpen is om de tekenen van vroegtijdige veroudering te verminderen, fijne lijntjes te verzachten en celvernieuwing te stimuleren. Je kan het als nachtverzorging gebruiken, maar hier wordt het dus door Organicspa ook als serum aanbevolen om je huid voldoende vocht en voeding te geven onder de dagcrème.