Mijn non-toxic travelkit, kijk je mee in mijn toilettas?

Mijn non-toxic travelkit, kijk je mee in mijn reistasje?

28/05/2019 - 11:36

De vakantie staat voor de deur, we zijn al juni en ik begin al weg te dromen van mijn jaarlijkse vakantie naar Italië. Vakantie staat voor mij gelijk aan ontspannen, genieten, tijd voor mijn gezin, maar ook wat me-time.

Deze weken zijn voor mij dé uitgelezen periode om wat meer aandacht te besteden aan mijn huid en mijn huid eens extra te verwennen. We reizen ieder jaar naar Le Marche in Italië, (mijn favoriete streek), maar we houden niet van veel bagage. De kunst is dan om zo weinig mogelijk mee te nemen, maar toch alles te hebben om mijn huid dat extraatje te gunnen. Doordat ik altijd kies voor non-toxic, cleane beautyproducten, is het echt geen optie om mijn verzorging in de Italiaanse supermarkt te gaan kopen, ik moet mijn eigen essentials altijd bijhebben! :-)

Je huid verzorgen is erg belangrijk. Je wil er graag goed uitzien, zeker op vakantie, maar je wil je huid ook goed beschermen tegen de zon, de droogte en de warmte. Zeker dan heeft je huid extra verzorging nodig.

Ik heb al heel wat ervaring opgedaan ondertussen met reizen en inpakken en heel vaak spullen vergeten die ik toch bleek nodig te hebben. Ondertussen ben ik tot de ideale non-toxic travel kit gekomen en deel ik die heel graag met jullie!

Dit zijn mijn 10 producten die ik elk jaar meeneem naar Italië en ze passen net in mijn toilettas :-)

Ready? Here we go:

1. Reiniging

Dagelijks de huid reinigen is essentieel voor een mooie en gezonde huid. Tijdens de zomer reinig ik graag met een reinigingsgel. De Lactic Gel Cleanser van Organicspa is zalig fris en met zijn 3% melkzuur verwijdert het dagelijks al wat dode huidcellen en krijgt mijn huid een micropeeling. Eens 40+ is dat een zegen want de celvernieuwing gaat achteruit. Mijn huid oogt heel fris en strak en ik hoef tijdens mijn vakantie geen scrub meer te doen.

2. Tonifiëren

De verfrissende Toner van Organicspa is onmisbaar tijdens je zomervakantie. Deze spray vervolledigt niet alleen het reinigingsproces, het is ook het ideale product om te verstuiven over je gezicht als het echt heet is. Deze mist hydrateert de huid en droogt niet uit zoals een waterspray, bovendien geurt hij lekker kruidig met citrusnoten.

3. Serum

Mijn huid is gevoelig voor pigmentatie daarom bescherm ik mijn huid met het ACE serum van Organicspa. Dit serum is rijk aan vitamine C, maar is ook huidherstellend en verstevigend dankzij vitamines A en E. Heel fris serum dat onmiddellijk indringt en niet plakt. Elke ochtend na het reinigen breng ik dit aan onder mijn BB-crème.

4. BB-crème

Mijn absolute nummer 1 op reis, is de Beauty Balm in de kleur 'fair'. Een all-in-one formule. Deze Organicspa crème hydrateert, herstelt en revitaliseert. Er zitten wat kleurpigmenten in die mijn huid al een kleurtje geven en mijn oneffenheden camoufleren, deze pigmenten fungeren ook als natuurlijke zonnefilters, alles wat je nodig hebt in 1 product!

5. Zonnebescherming

Een zonnebescherming kan natuurlijk niet ontbreken, ik gebruik de Simple As That SPF 30 zonnecrème. Deze 100% natuurlijke formule is veilig en filtert zowel UVA – als UVB-stralen voor 97% ! (SPF 50 is 98%). Deze crème doe ik boven mijn Beauty balm en gebruik ik ook op mijn lichaam. Hij smeert goed uit en laat geen witte strepen na.

6. Verkoelende bodylotion

Na het zonnebaden smeer ik mijn huid in met de Body Moisturizer, een verkoelende bodylotion van Organicspa. Die is zo licht en verfrissend dankzij de aloë vera die erin zit. Als je wat roodheid hebt, zal dit meteen ook verzachten en kalmeren. In een handig pompje!

7. Masker

’s Nachts heeft je huid extra verzorging nodig. Het Gel masker van Organicspa is de ideale oplossing voor de zomer. Aloë vera gel koelt je huid lekker af na een dagje zon en herstelt de vochtbalans, bovendien kan je met het maskertje gaan slapen. ’s Morgens ziet je huid er weer stralend fris uit.

8. Bronzer

Als we ’s avonds nog een terrasje doen dan gebruik ik wat minerale bronzer van Studio Mino, dat geeft mijn gezicht een extra sunkissed tintje en een natuurlijke gezonde glans, zo voel ik me helemaal glowing.

9. Nagellak

In de zomer is een kleurtje op mijn teennagels een must! Heel elegant met een sandaaltje. Ik kies voor een felle kleur zoals Aisling van MaggieAnne, een knallend vrouwelijke fuchsia tintje. MaggieAnne vereist geen base-coat, je kan dus rechtstreeks de kleur op je nagels doen. Dat bespaart je tijd en plaats in je toilettasje!

10. Topcoat

De nagellak van MaggieAnne houdt als een gellak als je de topcoat 'shine like a star' bovenop je 2 laagjes nagellak doet. Een mooie, glanzende finish die de hele vakantie blijft zitten en vrij is van de meest schadelijke stoffen in nagellak.

Voila, dit waren mijn 10 toppers voor een verzorgde vakantie als “light traveller”!

Wil je meer info over deze producten, consulteer onze organicspa website met de verdeelpunten of surf naar onze shop.

Benieuwd naar de producten die in deze post besproken werden?

Ontdek Organicspa!