Fashion Feng Shui

Kan je garderobe zorgen voor meer flow in je leven?

08/11/2019 - 11:05

Weet jij vaak niet wat aantrekken? Trek je wel eens iets aan om het na een uur terug uit te trekken omdat het niet goed voelt? Misschien heb je wel een kast vol kleren, een goede smaak, maar slaag je er niet in om jouw persoonlijkheid helemaal uit te drukken via jouw kleding in een heel persoonlijke stijl?

Ik zelf heb ook lang met dat probleem geworsteld. Beroepsmatig was ik nochtans bezig met kleur en stijl, ik wist in welke kleuren ik straalde, welke snit broek of rok bij mijn figuur stond, maar toch kon ik niet de vinger leggen op de juiste stijl waarin ik helemaal mezelf was. Je weet wel, zo een outfit die voelt als helemaal jij, waarin je straalt en waar je heel veel complimenten voor krijgt en die je liefst dagelijks zou dragen.

De impact van je kleren

Kledij speelt een heel belangrijke rol in hoe je je voelt. Heb je een downdag en voel je je wat slonzig, trek je hoge hakken aan en een elegante jurk en dat helpt je al een heel stuk beter voelen. Met kleding communiceer je ook naar de mensen rondom jou en vormen mensen zich een beeld over hoe jij bent. De eerste indruk is cruciaal en wordt binnen de 7 seconden gevormd. Je non-verbale communicatie (waaronder dus ook je kleding) bepaalt voor 93% hoe jij over komt!

Fashion Feng Shui

Een 4-tal jaar geleden kwam ik in contact met Fashion Feng Shui. Fashion Feng Shui is zoals Feng shui voor je huis, maar voor je meest intieme omgeving, ja je kleerkast! Feng shui creëert flow in en rond je huis waardoor je je goed voelt en het maximum uit je leven en jezelf kunt halen. Fashion Feng Shui doet hetzelfde, maar dan met je kleren. Alles bestaat uit energie, ook de kleuren, motieven, vormen van je kleren en accessoires. Als deze energie in lijn is met jouw eigen energie dan krijg je voldoening van je kleren en voel je je helemaal jezelf in wat je draagt. Daarnaast zien mensen een heel authentieke jij en ben je erg geloofwaardig.

Fashion Feng Shui werkt met de 5 elementen en gaat op zoek welke van de elementen het meest resoneren met jouw persoonlijkheid. Iedere persoon is uniek en net die unieke combinatie van eigenschappen, zorgt voor een heel eigen stijl, als je die eigenschappen vertaalt naar materie, zoals kleur, vorm, textuur van stoffen, patronen…

En het werkt fantastisch! Je krijgt inzicht in wie je bent, welke eigenschappen van kleding met jou resoneren op om het even welk moment in het leven, want uiteraard evolueer je als mens en kan je vandaag andere voorkeuren hebben dan morgen. Maar in essentie ben je in je kern zoals je geboren bent en die essentie verandert niet.

Diep als water

Ik ben ooit geanalyseerd als zomertype, je weet wel een licht type dat mooi staat met koele, lichte pastelkleuren die gedempt zijn. Dit voelde nooit aan als “mij”. Dankzij Fashion Feng Shui, kwam ik erachter dat ik in essentie “water” ben. Het woordje “diep” is erg van toepassing op mijn persoonlijkheid. Zo diep als water kan zijn, hou ik ook van diepgang, ik ga graven in zaken tot ik er alles over weet, emoties gaan bij mij ook erg diep en ik kan me helemaal associëren met de kenmerken van water, ik pas me aan aan mijn omgeving, zoals water verdampt bij hete temperaturen en ijs wordt als het vriest.

Het zal wel geen verrassing zijn toen bleek dat ik van nature nood heb aan “diepe” kleuren, dat zijn donkere kleuren zoals blauw en zwart, maar ook alle donkere tonen van bordeaux naar donkergroen, I love it! Wat een openbaring was het voor mij dat ik donkere kleuren kon dragen, het was thuiskomen… Dat is 1 voorbeeldje, er zijn nog zoveel meer facetten te vertellen en het verhaal stopt nooit, elke dag ontdek ik weer nieuwe zaken die stroken met mijn elementen, een heel boeiende reis…

Workshops rond Fashion Feng Shui

Wil jij hier graag meer over weten? Ik geef workshops rond Fashion Feng shui. Op 13 januari 2020 geef ik een workshop gericht op beautyprofessionals om nog succesvoller te worden in hun zaak, maar ook completer als persoon met alle tools van Fashion Feng shui. Lees hier over de workshop word succesvol in je beautyonderneming dankzij een authentieke uitstraling.

Ben je geen schoonheidsspecialiste? Ik geef ook persoonlijke consulten via mijn website www.karisma.be
Wist je dat ik deze kennis toegepast heb op de make-up looks van mijn minerale make-up lijn studio mino? Doe hier de make-up looktest voor een tipje van de sluier.

Heb je interesse om hierover een workshop te volgen?

Kom meer te weten