Houd je huid jong, bescherm ze tegen de zon!

Houd je huid jong, bescherm ze tegen de zon!

03/05/2019 - 14:55

Je zou het niet zeggen, maar de zon zal binnenkort weer dagelijks aanwezig zijn! Fantastisch, al is onze huid daar niet zo blij mee… UV-stralen zijn één van de grootste oorzaken van huidveroudering, pigmentatie en zonneschade. Wat kan je dan doen om jouw huid optimaal te beschermen? We hebben het al eerder aangehaald maar herhaling kan nooit kwaad. Lees verder en leer bij!

Elke dag een hoge zonnefilter smeren, lijkt de beste oplossing, maar vaak is dat niet het geval: de meeste zonnecrèmes die je vindt, zijn erg schadelijk voor onze gezondheid door de toxische ingrediënten die ze bevatten. Veel mensen hebben vertrouwen in de producten van de apotheker, maar ook deze producten zijn niet vrij van toxines. Deze toxines zijn vaak schadelijker dan de blootstelling aan UV-stralen zelf!

Nog een nadeel is dat je huid geen vitamine D meer kan opnemen als je dagelijks sunblock gebruikt en dat heeft ons lichaam echt wel nodig.

Welke ingrediënten zijn dan zo schadelijk?

We merken dat er weinig informatie te vinden is over verschillende ingrediënten die gebruikt worden in chemische zonnefilters, zoals bijvoorbeeld Oxybenzone. Dit ingrediënt komt voor in bijna alle chemische zonnefilters! Er is nog discussie over de schadelijkheid van dit ingrediënt, maar er is wel aangetoond dat het in het lichaam en moedermelk kan terechtkomen…

Andere ingrediënten zoals octinoxate vertonen hormoonachtige activiteit en kunnen zelfs de functie van het voortplantingssysteem en de schildklier veranderen, zo blijkt uit uitgebreid labo-onderzoek.

Een ander veelgebruikt ingrediënt, homosalate, kan oestrogeen, androgeen en progesteron flink verstoren. Blootstelling aan deze hormoonverstorende chemicaliën kan de oorspronkelijke, natuurlijke aard van zowel man als vrouw op hormonaal niveau veranderen.

Ik hoor het je al denken: ‘Hoe kan je jezelf dan beschermen? Niet meer buiten komen?’

Dat zou zeker een oplossing kunnen zijn, maar laten we het realistisch houden ;-)

Bij Studio Puur zijn we op onderzoek uitgegaan naar wat dan wél gezond is en je huid goed beschermt. We hebben gezocht naar een 100% natuurlijke formule met minerale filters ipv chemische filters zodat jouw huid geen toxische stoffen kan opnemen. Belangrijk om te weten is dat wij kiezen voor minerale filters zonder nanotechnologie. Omdat minerale filters een laagje leggen op de huid, blijf je vaak zitten met een witte waas. Veel mensen vinden dit niet fijn, daarom wordt nanotechnologie gebruikt: de deeltjes worden zodanig klein gemaakt dat ze geen laag meer achterlaten op de huid en dat ze effectiever beschermen tegen UV-straling.

Dit is echter geen goede oplossing, omdat de deeltjes zo klein zijn kunnen ze in je huid dringen. er is nog maar weinig bekend over mogelijke gezondheidseffecten van nanodeeltjes, wij vermijden ze liever.

Conclusie: kies altijd voor een 100% natuurlijke minerale zonnecrème, zonder schadelijke ingrediënten, zonder hormoonverstorende stoffen en zonder nanotechnologie!

Ons advies

Simple As That is onze redder wat betreft natuurlijke zonnebescherming. Het Australische merk heeft twee zonnecrèmes die perfect zijn om te gebruiken als je bewust bezig bent met het vermijden van toxische ingrediënten (iets wat iedereen zou moeten doen!).

De zonnecrème is 100% natuurlijk en heeft SPF 30. Een SPF 30 biedt meer dan genoeg bescherming! Het verschil tussen factor 30 en factor 50 is echt miniem. Met factor 30 ben je voor 97% beschermd, met factor 50 voor 98%. Geen enkele crème beschermt jouw lichaam voor de volle 100%. Daarnaast beschermt factor 50 vaak minder goed tegen UVA straling, een straling die op lange termijn huidkanker kan veroorzaken.

Neem een kijkje naar onze producten, nu ook voor kids!

Houd je huid jong, bescherm ze tegen de zon!
Houd je huid jong, bescherm ze tegen de zon!

Benieuwd welke zonnecrème dan wel 100% te vertrouwen is?

Klik hier!