Heeft een vette huid ook hydratatie nodig?

Heeft een vette huid ook hydratatie nodig?

08/08/2019 - 17:00

Veel mensen hebben last van een onrustige, vette huid met acne. Het zijn echt niet enkel tieners die met deze problemen kampen! Onzuiverheden zorgen soms voor een onzeker gevoel en worden verstopt onder dikke lagen make-up… en dat is nu net één van de slechtste dingen die je kan doen :-( Maar wat kan je dan wel doen? We horen vaak dat mensen al alles geprobeerd hebben, maar geef het nog een kans! Onderstaande blog legt uit wat je kan doen aan die vette huid en waarom dat belangrijk is. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Hydrateren

Een veelgemaakte fout is dat mensen hun vette huid niet gaan hydrateren. Ze vermijden een hydraterende crème op de vette zones en net dat zorgt voor problemen. Klinkt raar? Laat het ons uitleggen:

Huidaandoeningen, puistjes, rode plekken en een overproductie van olie worden eigenlijk veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de huid. Wanneer onze huid voelt dat deze niet voldoende gehydrateerd is, zal deze meer olie gaan produceren in een poging hem vochtig te houden. Deze overproductie van olie leidt tot verstopte poriën en puistjes. Logisch, toch?

Je kan het vergelijken met elke dag je haar wassen, dit doe je om vet haar te voorkomen. Maar als je twee à drie maanden volhoudt om je haar slechts om de drie dagen te wassen, zal de hoofdhuid daaraan wennen en zelfs minder olie uitscheiden. Daardoor wordt het haar minder vet en is 1x wassen in de 3 dagen perfect! Het kost wat tijd en dat geldt ook voor huidverzorging, maar geduld wordt beloond.

Alcohol = boosdoener

Nog een misvatting is dat commerciële acne reinigingsmiddelen uit de supermarkt helpen om de huid te verbeteren. Dit zijn meestal wattenschijfjes die helemaal doordrenkt zijn met alcohol en alcohol op de huid is een absolute no-go! Dit zorgt er enkel voor dat alle natuurlijke oliën van de huid verwijderd worden, waardoor de huid meer en meer olie gaat produceren. Alcohol en andere agressieve reinigingsmiddelen zullen de huid veel sneller verouderen en zijn vaak de oorzaak van onaangename rode uitslag. Ga dat badkamerkastje maar snel opruimen! :-)

Behandelen

Bij de behandeling van een vette huid zijn de producten die je gebruikt net heel belangrijk. Je moet op zoek gaan naar ingrediënten die de natuurlijke hydratatie van de huid bevorderen, zonder de poriën te verstoppen.

Organicspa is speciaal ontworpen voor de huid die net wat extra liefde en verzorging nodig heeft. De T-zone is een vette zone bij veel mensen, het is dus belangrijk om die zone goed te verzorgen. Dit kan door de huid dagelijks 2x te reinigen met een milde reiniger, zoals de Foam Cleanser van Organicspa. Die verwijdert vuil en make-up en brengt de teint terug in balans. Na het reinigen is het tijd voor hydratatie: De Moisture Control is een goede optie om mee te starten. Deze crème hydrateert en herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid zonder de poriën te verstoppen. Het is zelf mogelijk om met een beetje geduld en met de juiste combinatie van producten jouw huidtype te veranderen van vet naar normaal!

Organicspa Clear Skin Pack

Wij hebben een Organicspa pakket samengesteld, perfect om een vette en problematische huid aan te pakken! In het pakket vind je een schuimreiniger, een licht hydraterende crème, een gel die de onzuiverheden ontsmet en een sneldrogend reinigingsdoekje.

Deze combinatie zorgt ervoor dat de huid wordt hersteld op cellulair niveau en dat je een mooie, zuivere huid creëert. Een gezonde huid is een mooie huid!

Wil jij dit pakket en een aangepaste behandeling graag aanbieden in jouw instituut? Vraag meer info over onze 5+1 actie!

Wil jij dit pakket en een aangepaste behandeling graag aanbieden in jouw instituut?

Graag!