Gua Sha, dé huid verbeterende techniek van het moment

Gua Sha, dé huid verbeterende techniek van het moment

06/09/2019 - 13:26

Heb jij ooit al gehoord van Gua Sha, of klinkt dit als Chinees in jouw oren? Dat kan, het woord Gua Sha is namelijk afkomstig uit China!  Je spreekt het uit als ‘gwa-shah’ en betekent letterlijk ‘schrapen’ en ‘rood’. De Gua Sha is een tool die al eeuwenlang gebruikt wordt in de oude Chinese geneeskunde om de bloedcirculatie te bevorderen en het lichaam te genezen.

De Gua Sha massage is helemaal hot op dit moment! Meer en meer holistische (schoonheids)instituten bieden deze behandeling aan omdat het een wonderbaarlijk effect heeft op de huid. Maar wat gebeurt er dan precies?

De liefdessteen

Laten we beginnen met het analyseren van deze ‘tool’:

Gua Sha wordt vervaardigd uit jade- of rozenkwartsstenen. De rozenkwarts is van nature prachtig roze en heeft een krachtige, helende werking. Bovendien is ze verbonden met het hartchakra en wordt ze gewoonlijk de ‘liefdessteen’ genoemd. Ze helpt om de zelfliefde te vergroten, spanning te verminderen en negatieve emoties af te weren.

Schrapen maar!

Het is uiteraard de combinatie van de steen en de techniek erachter die de behandeling zo doeltreffend maakt. Een massage met de edelsteen zorgt ervoor dat al het water en lymfevocht onder je huid naar de randen van je gezicht geschraapt wordt en doorgetrokken wordt naar de nek om het zo af te voeren. Brr, het klinkt niet heel aangenaam, maar het resultaat is ongelooflijk!

Naast de lymfedrainage zet je ook het bloed onder de huid in beweging en wordt het natuurlijke metabolische genezingsproces van de huid geactiveerd. Daardoor versnelt de collageenproductie, verhoogt de bloedcirculatie en wordt de vermoeide huid opgepept. Rimpels worden vervaagd, de huid wordt ontgift en gehydrateerd én het effect is een jongere en stralende teint. Hallo, wie wil hier nu niet voor tekenen?!

Jade roller vs. Gua Sha

Door de edelsteen en de specifieke techniek doet dit ons een klein beetje denken aan de jaderollers. In vergelijking met de jade roller is het iets moeilijker te gebruiken, de steen heeft namelijk een vrij speciale vorm die wat moeilijker in de hand ligt. Bovendien is een jaderollermassage iets relaxter, omdat er minder druk gezet wordt. De Gua Sha massage is op het moment zelf niet 100% ontspannend, maar het biedt met de tijd een meer intensieve en grondige behandeling. Het resultaat op lange termijn is dus net wat spectaculairder.

Wil jij graag zo’n behandeling aanbieden in jouw salon? Laat het ons zeker weten via info@studiopuur.be! Wij verdiepen ons op dit moment nog in deze techniek maar willen hier graag een cursus voor aanbieden in de toekomst.

Wil jij graag zo’n behandeling aanbieden in jouw salon?

Contacteer ons