Gezonde voeding = Beauty Boost

Gezonde voeding = Beauty Boost

04/10/2019 - 09:42

Onderzoek bevestigt steeds meer dat gezonde voeding bijdraagt aan verbetering van huid, haar en nagels. Maar hoe werkt beautyfood eigenlijk? Inzicht in waarom gezonde voeding werkt, geeft helder weer waarom voedingsadvies belangrijk is in de beauty branche.

Het metabool reactiepad

Stoffen die in het lichaam verwerkt worden, bewandelen het zogenaamde metabool reactiepad: een aaneenschakeling van chemische reacties die tot een bepaald eindresultaat leiden. Voor een gezond en stralend uiterlijk is het belangrijk dat de stappen op dit pad goed doorlopen worden.

Vitaminen en mineralen

Het eten van de juiste vitaminen en mineralen is een cruciale voorwaarde voor het optimaal verlopen van deze metabole reactiepaden. Bevat de voeding weinig voedingswaarde, dan kunnen deze processen niet, of minder goed plaatsvinden. Hierdoor wordt collageen bijvoorbeeld niet optimaal aangemaakt of vindt er minder weefselherstel plaats. Het kan ook zijn dat door vitamine en mineraal tekorten bepaalde neurotransmitters niet goed worden aangemaakt en hierdoor kunnen we depressie of angstigheid ervaren.

Van salade naar co-enzymen

Metabole reactiepaden vinden plaats met behulp van enzymen. Enzymen worden in de cel geproduceerd en zorgen ervoor dat chemische reacties in het lichaam kunnen plaatsvinden. Om te functioneren hebben zij co-enzymen nodig. En dat is waar de vitaminen en mineralen om de hoek komen. De vitaminen en mineralen in onze sapjes en salades zijn die belangrijke co-enzymen.

Beauty Boost!

Wanneer in het lichaam de voorwaarden gecreëerd kunnen worden waarin de metabole reactiepaden optimaal kunnen verlopen dan krijgt het lichaam en enorme boost om te vernieuwen, op te bouwen en te repareren. Het is dan ook niet zelden dat wanneer iemand gezond gaat eten dit een zeer snel resultaat geeft in de kwaliteit van haar, huid en nagels. Het is daadwerkelijk mogelijk om te klok terug te draaien wanneer het lichaam over de juiste voorwaarden beschikt.

Door als beauty-professional voedingsadvies aan te bieden als aanvulling op de gebruikelijke behandelingen, kun je je klanten helpen nog tevredener, gezonder en mooier in het leven te laten staan.

Willen jij en je collega’s je verder verdiepen in beautyfood?

Op 20 januari 2020 biedt Studio Puur een training aan gegeven door Eva van Nieuwburg waar we dieper ingaan op de relatie tussen voeding, de huid en huidproblemen. Klik hier voor meer informatie.

Deze blog werd geschreven door Eva van Nieuwburg, eigenaar van de Beautyfood Academy en internationaal geschoold voedingsdeskundige.

Willen jij en je collega’s je verder verdiepen in beautyfood?

Ja, heel graag!