Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!

Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!

22/03/2019 - 13:19

Heb je je al vaak afgevraagd waarom je huid vaak droog en trekkerig aanvoelt? Waarom ze er rood en geïrriteerd uitziet? Dit is vaak het geval bij mensen die niet het juiste reinigingsritueel toepassen, door het gebruik van verkeerde (of geen!) producten of door de verkeerde methode toe te passen. Het is nochtans echt niet moeilijk én een gereinigde huid biedt zoveel voordelen!

Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!

Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen en talg uit, deze moeten dus verwijderd worden in de ochtend. Dit kan enkel met een goed reinigingsproduct, eventueel gecombineerd met water. ’s Avonds dienen we te reinigen omdat onze huid de hele dag vatbaar is geweest voor vervuilende stoffen, denk bijvoorbeeld aan fijn stof dat in de lucht hangt!

Door de huid ’s avonds goed te reinigen werken ook de producten die je na reiniging aanbrengt veel beter. Met een lotion/toner sluit je het reinigingsritueel af. Door het gebruik van een lotion sluit je de poriën, wordt de PH-waarde van de huid hersteld en lossen de laatste restjes van de reinigingscrème op. Je kan hiervoor de toner van Organicspa gebruiken, die werkt met een spray-systeem waardoor je gemakkelijk de nevel op je gelaat kan laten neerdalen. Laat opdrogen of dep droog met een tissue. Hydrateren met een dag- of nachtcrème is de volgende stap.

De voordelen van een correcte reiniging (en dus ook een gezonde huid):

Door juist te reinigen verwijder je afvalstoffen en geef je je huid de kans om te ademen. De huid is het grootste orgaan dat we hebben en heeft geweldig veel functies.We verzorgen ze dus maar beter goed!

Een van de grootste functies is de barrièrefunctie. Die zorgt ervoor dat er niet teveel water en zouten verdampen, zodat er in het lichaam een stabiel milieu is. Ze beschermt ook het lichaam tegen beschadigingen van buitenaf en absorbeert vitamine D, wat dan weer belangrijk is voor de vorming van onze botten.

De huid kan de barrièrefunctie behouden als de reiniging zacht en correct wordt uitgevoerd. Ook zal de huid minder snel verouderen, want een huid die niet of fout gereinigd wordt kan uit balans geraken waardoor er geen actieve ingrediënten meer geabsorbeerd worden. Door een te ruwe reiniging kan de huid dof, droog en rood worden. Sowieso ziet een gehydrateerde huider veel gezonder, stralender en jonger uit. Een uitgedroogde huid vertoont veel sneller rimpels, dat willen we graag vermijden ;-)

Oplossingen:

Gebruik het juiste reinigingsproduct

Pas de juiste methode toe

Wat je beter NIET doet is zeep of producten gebruiken die niet passen bij jouw huidtype. Ook je gezicht rechtstreeks onder stromend water houden – zoals in de douche – is niet aan te raden omdat dit roodheid en gevoeligheid kan veroorzaken en natuurlijke oliën en vocht van de huid kan verwijderen. Je gezicht afdrogen met een ruwe, droge handdoek is een no-go!

Sommige mensen gebruiken enkel water om hun gezicht te reinigen, maar dat is geen goede methode. Water droogt de huid uit en het reinigt onvoldoende. Je gaat de vloer toch ook niet boenen zonder schoonmaakmiddel? :-)

Wat je beter WEL doet is een reinigingsmiddel gebruiken dat past bij jouw huidtype. Breng een kleine hoeveelheid aan op je vingertoppen en masseer dit zachtjes in de huid door opwaartse bewegingen te maken. Masseer ook steeds van binnen naar buiten, door de natuurlijke gezichtsvorm te volgen. Gebruik water als de gebruiksaanwijzing van het product dit aangeeft.

Om het product te verwijderen en de huid te drogen kan je een zachte reinigingsdoek gebruiken, zoals een cleansing cloth van Organicspa. Reinig gerust 2x als je make-up draagt, zo ben je zeker dat alle make-up verwijderd is en dat de huid goed gereinigd is. Dep de huid droog (i.p.v. te wrijven).

Je voelt onmiddellijk het verschil!

Door deze tips te volgen en de methodes toe te passen heb je geen rode, geïrriteerde huid meer die trekkerig aanvoelt. Nadat je je huid reinigt zoals het hoort zou ze er zacht, schoon en stralend moeten uitzien!

Heb je interesse in de Cleansing Cloth en andere producten van Organicspa? Contacteer ons!

Een mooie huid begint bij de juiste reiniging!

Heb je interesse in de Cleansing Cloth en andere producten van Organicspa? Contacteer ons!