dewy skin

Dewy skin: wat is het en hoe creëer je het?

05/12/2019 - 16:21

Dromen we niet allemaal van een jonge, egale huid zonder vlekjes of oneffenheden? Gewoon een mooie, gezonde look waardoor je écht straalt. ‘Dewy skin’ is momenteel een echte trend. Het betekent een mooie, glanzende huid (zonder dat het vet lijkt). Letterlijk zou je het kunnen vertalen als ‘dauwig’. Instagram staat er vol van: de perfecte selfies met de perfecte huid en het perfecte licht. Laat je niet vangen, die ene ‘perfecte’ foto kostte hoogstwaarschijnlijk heel wat tijd, moeite, make-up en filters. Het is nochtans niet onmogelijk om in realiteit deze mooie dewy skin te verkrijgen! Met onderstaande tips creëer je zelf een gezonde, glowy huid.

Begin bij de basis

We denken vaak dat we lagen make-up nodig hebben om onze huid egaal en glowy te maken. Akkoord, foundation en highlighter zijn leuke hulpmiddeltjes, maar zeker niet de manier om jouw huid te laten stralen. Begin bij de basis: reinigen en hydrateren!

We kunnen het niet genoeg herhalen: een goede en gestructureerde huidverzorging is de start van een gezonde, stralende, dewy skin. Verplicht jezelf ’s morgens en ’s avonds om je huid te reinigen (ook als je geen make-up draagt!), te tonifiëren en te hydrateren. In deze blog kan je uitgebreid lezen hoe je dat het best doet en welke producten hiervoor geschikt zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een huidverzorgingsroutine die past bij jouw huidtype. Heb je een droge huid? Ga dan voor een extra hydraterende crème. Heb je eerder een vette huid? Vermijd dan producten op basis van olie.

Houd het natuurlijk

Wees streng op de producten die je smeert en vermijd toxische ingrediënten die jouw huid belasten. Op de lange termijn komen ze een dewy skin niet ten goede. Wil je je hier verder in verdiepen? Lees dan hier onze blog waarin we vertellen waarom het belangrijk is om te kiezen voor 100% natuurlijke producten.

Als je twijfelt over welke producten goed zijn voor jou, of je hebt specifieke huidproblemen, raadpleeg dan eens een schoonheidsspecialiste. Zij kan jouw huid analyseren en advies geven. Bekijk hier de studio puur schoonheidsspecialistes die 100% natuurlijk werken met Organicspa: https://organicspa.be/Verkooppunten

Door het vermijden van chemicaliën krijgt jouw huid de kans om zichzelf te vernieuwen en dankzij de routine die je dagelijks aanhoudt krijgt de huid voldoende vocht en vitaminen binnen waardoor ze zacht aanvoelt en gezond oogt. Dit is het begin van jouw dewy skin!

Gebruik een beautybalm

Wanneer je huid is opgeknapt zal de make-up veel beter tot z’n recht komen. Meerdere lagen foundation zijn overbodig! Een goede tip is om een beautybalm te gebruiken in plaats van een erg dekkende foundation. De beautybalm van Organicspa is een lichte crème die heel mooi blendt met de huid en een natuurlijke tint geeft. Het voelt een stuk frisser en oogt veel natuurlijker. Bovenop de beautybalm kan je perfect een poederfoundation gebruiken om de look te vervolledigen, zo garandeer je ook dat je huid er de hele dag flawless zal uitzien!

Kies voor die extra glow

Als je echt voor die ‘dewy skin’ look wil gaan, dan is het Glowing Complexion Finishing Powder van Studio Mino een echte aanrader. Dit poeder zorgt voor een stralende afwerking. Breng het aan na de foundation om een gezonde glow te creëren, het geeft een natuurlijke ‘dewy’ look zonder dat het jouw huid doet glimmen.

Houd vol!

Je zal zien dat je huid op lange termijn er veel beter zal uitzien als je alle stappen volgt en de routine blijft volhouden. Regelmaat en geduld zijn hier echt aan de orde. Je zal vanzelf zien dat dit na een tijdje een gewoonte wordt, net zoals je elke ochtend en elke avond je tanden poetst ;-)

Veel succes!

Benieuwd naar de producten van Organicspa? Bekijk hier alle verdeelpunten.

Benieuwd naar de producten van Studio Mino? Bekijk hier alle verdeelpunten of bezoek onze webshop.

Ben je benieuwd naar onze Organicspa verdeelpunten?

Ontdek ze hier