Acne bestrijd je zo!

Acne bestrijd je zo!

13/03/2020 - 11:21

Dit is de vierde blog in onze reeks over huidproblemen. Vorige keer hadden we het over wat acne precies is, wat de oorzaken zijn en hoe je het kan voorkomen. Vandaag leer je hoe je het kan bestrijden!

Hoe geraak ik ervan af?

Als de tips uit het vorige blogbericht voor jou al te laat kwamen en je al last hebt van acne, kan je voor jezelf een huidverzorgingsroutine uitstippelen die de acne zal bestrijden. Door elke dag bewust bezig te zijn met je huidverzorging en consequent de juiste producten te gebruiken kan je die acne een heel pak verminderen en op termijn zelfs helemaal weg krijgen. Wij raden volgend stappenplan aan met de 100% natuurlijke producten van Organicspa:

Reinigen

Dagelijks 2x de huid reinigen met de Foam Cleanser, dit is een erg belangrijke stap omdat je huid vrij moet zijn van alle onzuiverheden. Dit doe je ’s ochtends én ’s avonds met lauwwarm water. De natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera sap en hamamelis werken ontstekingsremmend en verkoelend terwijl citroen myrthe anti-bacterieel werkt.

Tonifiëren

Na de reiniging komt de Toner. Dit product is noodzakelijk om na de reiniging te gebruiken omdat het de poriën opnieuw sluit. Hierdoor vermijd je dat je poriën blijven openstaan en zo sneller weer verstoppen. Zowel de Toner als de Foam Cleanser werken anti-bacterieel dankzij de citroen myrthe die in beide producten gebruikt werd. Bovendien drogen deze producten de huid niet uit, wat vaak wel het geval is bij anti-acne middeltjes.

De toner bevat een heleboel natuurlijke ingrediënten die de huid kalmeren, verzachten en ontsmetten zoals tijm extract, witte eikenbast extract, komkommer extract, rozenolie en hamamelis.

Hydrateren

Omdat acne meestal voorkomt bij mensen met een vette huid, wordt er gedacht dat een hydraterende crème overbodig is. FOUT! Als de huid uitdroogt door de zogenaamde anti-acne middeltjes, wordt ze net getriggerd om meer talg aan te maken, en laat dat nu net de oorzaak zijn van het probleem. Bij gebruik van verkeerde producten kom je dus in een vicieuze cirkel terecht en wordt het probleem nooit op lange termijn aangepakt.

De Moisture Control of de Day Moisture van Organicspa werken het best voor een vette huid omdat deze crèmes de huid gaan voeden en de natuurlijke vochtbalans in de huid gaan herstellen zonder de poriën te verstoppen. Breng één van deze crèmes aan na de toner, ’s ochtends en ’s avonds.

Masker

Bovenstaande stappen zijn de basis, als je dit elke dag kan doen kom je al een heel eind verder. Om het probleem van de acne echt op te lossen en de huid te verlossen van alle onzuiverheden is het gebruik van een masker op basis van klei een goed idee. Tweemaal per week het Clay Mask van Organicspa aanbrengen zorgt ervoor dat alle opgehoopte onzuiverheden loskomen.

Klei heeft de eigenschap om ontgiftend te werken, daardoor zou het kunnen dat in het begin de acne wat erger wordt. Alle onzuiverheden in de diepere huidlaag komen naar boven waardoor de acne nog meer doorbreekt. Met een beetje geduld kan je op deze manier jouw huid ontgiften en kan je dit op termijn onder controle houden.

Peeling

Indien de acne niet actief is (d.w.z. dat de puistjes geen open wondjes zijn) kan het ook helpen om voor je het masker aanbrengt eerst eens te scrubben met de Face Exfoliant van Organicspa. Dit product verwijdert dode huidcellen, waardoor ze niet gaan ophopen en de poriën niet gaan verstoppen. Bovendien helpt deze peeling om de bloedcirculatie te stimuleren. De fijne korrels en de crèmige structuur zorgen ervoor dat deze scrub geschikt is voor de meeste huidtypes.

Kaolien, arganschil, rijstpoeder en zoethout extract zijn de basisingrediënten van dit product: Kaolien is een witte klei die overtollige olie absorbeert en onzuiverheden uit de poriën en het huidoppervlak weghaalt. De fijne korrels in de scrub zijn een mix van arganschil en rijstpoeder. Zij maken ingesloten onzuiverheden vrij en verwijderen voorzichtig de dode huidcellen zonder de huid te irriteren. Ten slotte zorgt het zoethout extract ervoor dat roodheden en ontstekingen op de huid verminderd worden.

Blemish Control

Last but not least: De Blemish control van Organicspa. Deze is ideaal om aan te brengen op de getroffen zones. Door de combinatie van tea tree oil, vitamine E en wilgenbast is deze crème perfect om ontstoken zones te behandelen. Het is een zeer ontsmettende crème die de ontsteking en de roodheid gaat bestrijden en genezen. Wilgenbast is natuurlijk salicylzuur dat het puistje gaat uitdrogen en herstellen. Na de reiniging kan de blemish control aangebracht worden over de specifieke probleemzone.

Try this at home!

De 100% natuurlijke en biologische producten van Organicspa zijn de oplossing voor een mooie, egale en gezonde huid. De combinatie van bovenstaande stappen zal op lange termijn de huid vernieuwen en voorkomen dat de acne opnieuw optreedt, zonder de huid te belasten met agressieve stoffen.


Wil je deze producten graag verdelen in jouw salon?
Contacteer ons!

Heb je interesse om de producten van Organicspa te verdelen?

Contacteer ons!