2018

2018: het jaar van de uitdaging en verandering!

27/12/2018 - 16:35

Organicspa Soak TherapyAgronautiInspiratiebrunchInspiratiebrunchInspiratiebrunchStudio MinoStudio MinoStudio Mino

Wat. Een. Jaar.

2018 is een jaar dat veel veranderingen met zich heeft meegebracht. Veel nieuwe inzichten, veel hoogtepunten, soms ook wel wat tegenslagen en ook heel wat stress ;-)
Gelukkig kunnen we het jaar mooi afsluiten met de gedachte dat alles uiteindelijk goed komt en vooral heel veel goesting in 2019!

Even recapituleren…

Tijdens de start van 2018 lag de focus op een event dat in maart zou plaatsvinden: Speech & The City.
Een avond waar 6 vrouwen een talk zouden geven over hun passie. Niet zomaar een avond, de avond van Internationale Vrouwendag! Barbara was één van die vrouwen en heeft met haar talk ‘Gifige schoonheid’ heel wat ogen (en monden ;-)) doen opengaan. Het was een bijzondere avond die vast niet snel vergeten zal worden door iedereen die aanwezig was.

Wil jij ook de lijst downloaden met toxische ingrediënten in cosmetica? Klik dan hier.

Wat 2018 ook zo mooi gemaakt heeft, is dat wij dit jaar heel wat nieuwe verdeelpunten op de kaart mochten zetten! Organicspa is ondertussen al in heel wat Vlaamse gemeentes te vinden en ook in Nederland blijft de interesse voor Organicspa groeien.
Dat vinden we natuurlijk heel leuk, hoe meer vrouwen we kunnen overtuigen om 100% natuurlijke verzorging te gebruiken, hoe beter. De trainingen die we jaarlijks geven voor professionals blijven altijd leuke en interessante dagen. Dagen waarin we er elke keer in slagen om mensen te overtuigen van de kwaliteit van de producten en ze (ongewild) te choqueren met harde feiten over giftige cosmetica die dagelijks ontelbaar keer over de toonbank gaat.
Wij geloven steevast dat de natuurlijke verzorging en cosmetica haar weg zal vinden op de markt!

Raadpleeg hier onze organicspa-verdeelpunten.

Jammer genoeg hebben we ook afscheid moeten nemen van enkele vertrouwde merken, zoals Alexami en Sanctum.
Het nieuws over de stop van de export vanuit Australië sloeg bij ons in als een bom. Studio Puur verdeelt Alexami al meer dan 7 jaar, een vervangend product vinden voor deze lijn was dus geen gemakkelijke opgave.
Sterker nog; het was onmogelijk. Er bestaan nauwelijks Europese merken die 100% natuurlijk werken.

Omdat er geen enkel make-up merk ons hart kon veroveren, besliste Barbara om haar droom werkelijheid te maken: zelf een make-up lijn die 100% natuurlijk is uit de grond stampen.
Omdat dit alles op korte tijd moest gebeuren kan je je wel voorstellen dat dit gezorgd heeft voor heel veel stress en obstakels :-) Een nieuw merk op de markt zetten is een heftig proces, er komt zo veel bij kijken!
Des te fier kunnen we nu zijn over Studio Mino. We krijgen alleen maar positieve reacties over deze make-up lijn. Missie geslaagd!

Studio Mino is niet het enige merk dat we verwelkomd hebben, ook Agronauti en MaggieAnne werden toegevoegd aan ons gamma. Agronauti is een italiaans huidverzorgingsmerk als opvolger van Sanctum.
Alle Agronauti producten zijn 100% natuurlijk, vegan en staan voor de anti-pollutie trend. Ze hebben shampoo, conditioner, deodorantcrème, dagcrème, etc. Kortom, alles wat je nodig hebt voor jouw basisverzorging.

MaggieAnne is ons nieuw nagellakmerk, de lakjes zijn vrij van de 6 meest schadelijke stoffen én blijven heel lang mooi op de nagels!
Dankzij de topcoat geven de lakjes een mooie glans waardoor het net lijkt alsof je gellak op hebt. We zijn heel blij dat dit mooie merk een plaatsje heeft gekregen in ons assortiment.

2018 was ook het jaar waar we voor het eerst een Inspiratiebrunch georganiseerd hebben.
Dat is een voormiddag waarop beautyprofessionals welkom zijn om alles te weten te komen over natuurlijke verzorging en cosmetica en die daarna wordt afgesloten met een gezonde netwerkbrunch.
Tijdens die dag lichten wij heel ons concept toe en geven we heel veel informatie rond niet-toxische cosmetica. De aanwezigen krijgen de kans om kennis te maken met alle merken die wij verdelen en al hun vragen te stellen.
We hebben dit jaar een inspiratiebrunch gegeven in Gent en in Antwerpen, beide events waren heel leerrijk en fijn! Het is altijd leuk om gelijkgezinde beautyprofessionals te ontmoeten!

Heb je interesse in de volgende inspiratiebrunch? Die gaat door op 6 mei in Mechelen in een heel nieuwe locatie. Klik hier voor meer info.

Het was een jaar vol ‘firsts’ en dus hebben we voor het eerst een ‘Challenge’ georganiseerd op Facebook!
De ‘Colour Me Beautiful Challenge’ was een challenge waarin de deelnemers konden leren welke make-up look en kleuren het best bij hen passen. Alles kwam aan bod: ondertoon van de huid, kleur ogen én ook karaktereigenschappen. De challenge was echt een succes en op die manier hebben we enkele van de studio puur ‘fans’ leren kennen :-).
Zeker voor herhaling vatbaar!

Zoals je kan lezen heeft 2018 veel nieuwigheden gebracht en daar zijn we alleen maar blij om. We hebben al een to do lijst en agenda boordevol nieuwe plannen voor 2019, maar die verklappen we nog niet ;-) !

We wensen jou een prettig eindejaar en een warm en gezond 2019!