Wat is het verschil tussen parfum en natuurlijke geuren?

Wat is het verschil tussen parfum en natuurlijke geuren?

01/03/2018 - 09:04

Ons reukvermogen is één van onze krachtigste zintuigen. De geur van een bepaald aroma of parfum kan oude gevoelens, emoties en soms zelfs een moment van nostalgie opwekken. Wij geloven dat dit de reden is waarom mensen de geur van hun verzorgingsproducten zo belangrijk vinden.

Essentiële oliën

Organicspa is een écht natuurlijk en biologisch merk, dus we kiezen ervoor om pure biologische essentiële oliën te gebruiken. Door verschillende essentiële oliën in onze producten te combineren, hebben we een reeks unieke aroma’s gecreëerd die de zintuigen prikkelen. Essentiële oliën zijn gemaakt van zulke kleine deeltjes dat ze gemakkelijk door onze neus en huid kunnen worden opgenomen tot in onze bloedsomloop.

Kostbaar

De hoog geconcentreerde plantcomponenten in essentiële olie bevatten veel goede vitamines die goed zijn voor onze gezondheid en ons welzijn. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat het aroma wordt gemaakt van natuurlijke componenten en niet van schadelijke chemicaliën. Er is echter een enorm volume aan plantmateriaal nodig om een ​​klein deel van de etherische olie te onttrekken. Een voorbeeldje: om 5 ml rozenolie te maken zijn meer dan 10 000 bloembloemblaadjes nodig! Daarom zijn essentiële oliën zo speciaal en kostbaar.

Wat is het grootste verschil tussen etherische oliën en parfum?

Parfums die vaak worden aangetroffen in cosmetica en parfums, zijn goedkopere kunstmatig gecreëerde geuren, ontworpen om het aroma van een natuurlijk product na te bootsen. Het bevat echter niet de kwaliteiten van etherische olie. Kunstmatige parfums kunnen schadelijke toevoegingen bevatten (bijvoorbeeld: ftalaten), vaak bevatten ze tot 56 toxines. Deze chemicaliën zijn niet alleen schadelijk voor ons lichaam, maar ook voor onze omgeving. Deze geuren zijn wat we altijd zien in onze warenhuizen, luchthavens en apotheken. Meestal in dure parfumflessen van beroemde cosmeticamerken.

Sinaasappel vs. lolly

Een goede manier om het verschil te begrijpen, is door een verse sinaasappel te vergelijken met een lolly met sinaasappelsmaak. De lolly heeft het uiterlijk van een sinaasappel, maar zit vol met conserveringsmiddelen en andere onbekende chemicaliën. Het is synthetisch verbeterd in een laboratorium. Terwijl de echte sinaasappel veel meer gezondheidsvoordelen heeft, zoals vitamine C. Het is dan ook gemaakt en ontwikkeld door de beste wetenschapper die we kennen; moeder natuur.