Waarom poriën vergroten als we ouder worden

Waarom poriën vergroten als we ouder worden

19/01/2018 - 08:49

Voor elk haar op je lichaam heb je een huidporie. Omdat het grootste deel van ons lichaam bedekt is met haar, meestal licht, kun je je voorstellen dat je huid ook bedekt is met poriën. Huidporiën kunnen soms voor problemen zorgen, vooral op het gelaat omdat ze daar vaak vuil en olie verzamelen. Dat leidt dan weer tot puistjes en plekjes.

Je poriën zijn meestal zo klein dat ze bijna onzichtbaar zijn. Maar, door het verouderingsproces worden onze poriën groter en zo lijkt onze huid ouder. Je hebt het misschien al eens gezien als je foundation aanbrengt.

Wat is de oorzaak van grote poriën?

De ‘British Journal of Dermatology’ bestudeerde factoren die bijdroegen aan de vergroting van de poriën van de huid en ontdekte dat leeftijd, geslacht en vette huid de belangrijkste boosdoeners zijn. Mensen met een vette huid hebben meestal grotere poriën doordat de olie zich daar verzamelt. Dat zorgt er dus voor dat ze groter lijken. Mannen hebben over het algemeen grotere poriën dan vrouwen en ook de leeftijd is een belangrijke factor: naarmate we ouder worden verliest de huid elasticiteit en zo worden onze poriën duidelijker zichtbaar.

Hoe krimpen grote poriën op natuurlijke wijze?

Er zijn veel zogenaamde wetenschappelijke methodes die gebruikt worden voor het verkleinen van de poriën: je gezicht wassen met warm water, baking soda gebruiken, kleimaskers, enz. Sommige van deze manieren kunnen misschien even werken, maar eenmaal de poriën vergroot zijn, bestaat er geen permanente manier om ze te verkleinen met dergelijke middelen. Wij hebben een paar handige tips die kunnen helpen!

Sommige huidverzorgingsproducten kunnen grote poriën helpen verminderen, maar voor een langdurige oplossing moet je kijken naar welke voedingsstoffen je inneemt. Gezonde voeding speelt een grote rol in de gezondheid van jouw huid en is een goed begin voor het daadwerkelijk verminderen van grote poriën. Enkele essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt voor een jeugdige en heldere huid zijn:

- Vitamine C voor de productie van collageen voor een jong ogende huid.

- Selenium dat in paranoten, tomaten, eieren, schaaldieren, enz. wordt aangetroffen ter bescherming tegen ouderdomsvlekken en schade door de zon.

- Vitamine E om de gezonde groei van huidweefsel te ondersteunen.

- Vocht, niet alleen door je huid te hydrateren met producten maar ook door veel water te drinken.

- Omega-3, een essentieel vetzuur dat ontstekingsremmend werkt en uitstekend is voor huidaandoeningen.

The Collagen Booster van Correxiko

Het is niet altijd mogelijk om dagelijks de juiste dosis van die essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen via voeding. Daarom heeft Correxiko ‘The Collagen Booster’ gecreëerd. Deze voedingssupplementen vullen het collageen aan in jouw huid. Dit collageen zorgt er dan weer voor dat jouw huid elastisch blijft en jeugdig oogt. De sterke formule zorgt voor een gehydrateerde, zachte, gladde en stralende huid. Ze egaliseert, vult fijne lijntjes, verkleint poriën en verstevigt. Deze supplementen zijn ook geschikt voor een erg droge huid, een rijpe huid.

Elke dag 1 schepje mengen met minimum 200ml water (of vloeistof naar keuze). Na 8 weken ziet u al resultaat.

Sla nu jouw voorraad voedingssupplementen in en verban die grote poriën voor altijd!

Wil je graag je klanten hiermee helpen? Vraag meer info via info@studiopuur.be of 0497/625621

Waarom poriën vergroten als we ouder worden