Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid

Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid

08/06/2016 - 12:15

Van toen ik heel jong was, gebruikte ik al foundation, vloeibare foundation. Op een dag ontdekte ik minerale poeder en wat een ontdekking was dit! Ik wil gewoon niks anders meer. Ik sta dan ook te popelen om al de voordelen van een minerale poederfoundation voor jullie op een rijtje te zetten:

Weg met verstopte poriën

Wat zo fantastisch is aan de minerale poeders, is dat ze een goede dekking bieden zonder de poriën te verstoppen. Traditionele vloeibare foundations zorgden ervoor dat mijn gelaat en huidtint egaal oogden, maar het voelde vaak aan alsof mijn huid alles opslorpte en verstopt geraakte, wat waarschijnlijk de reden was acné-uitbarstingen. Toen ik gedurende enkele maanden de minerale foundations uittestte, merkte ik geen enkel ongemak!

Het voelt vederlicht aan op je huid

Probeer eens een vloeibare foundation te dragen tijdens een warm en vochtig weertje zonder dat je make-up zwaar en olie-achtig aanvoelt, net alsof het aan het smelten is van je gelaat. Laten we dan nog zwijgen over de horror van beige vlekken bij het dragen van een witte T-shirt. Minerale foundations voelen vederlicht aan - alsof je helemaal niets op hebt - wat ideaal is wanneer je transpireert of in warme temperaturen vertoeft.

Het is fantastisch voor je huid

Minerale poeders bevatten een pak minder ingrediënten dan vloeibare foundations, aangezien het veel moeilijker is om vloeibare make-up stabiel en vrij van micro-organismen te houden. Minder ingrediënten betekent minder risico op irritatie en dus make-up die beter is voor je huid!

De Minerale foundation van Alexami, bijvoorbeeld, bevat slechts ijzeroxide, mica, titanium dioxide en zinkoxide en niets meer! Je kan deze minerale foundation dus elke dag aanbrengen zonder je zorgen te maken over acné, allergische reacties en jeuk. Daarnaast heeft zinkoxide ontstekingswerende eigenschappen die je ook kan vinden in zalf tegen luierdermatitis, wat een kalmerend effect geeft aan de huid.

Voor een meer natuurlijke look

Terwijl de minerale foundations een zeer goede dekking geven en imperfecties verdoezelen, ogen ze daarentegen toch erg natuurlijk op je gelaat. Zo naturel, dat het zelfs lijkt alsof je helemaal niets op hebt! Ik ben helemaal weg van de textuur en het vederlicht gevoel terwijl ik toch de dekking verkrijg die ik nodig heb.

Het bevat SPF

De zink en titanium dioxide in minerale make-up zorgen voor de werking van zonnebrandcrème, dus een laagje minerale make-up op je gelaat zorgt al voor een basis bescherming tegen de zon. Indien je enkele uren zou zonnebaden, zal dit echter niet volstaan! De foundations hebben een natuurlijke filter die overeenstemt met een SPF20+.

Wat is het addertje onder het gras?

Eerlijk? Ik vind er geen! Er zijn alleen maar voordelen. Vind je de minerale poeder wat “messy” om aan te brengen, dan hebben we de perfect puff mineral foundationin het gamma en de compacte foundation.

Voor de adepts van vloeibare foundation, heeft Alexami nu ook een vloeibare versie, die alle voordelen van minerale foundation biedt, maar dan in een vloeibare vorm!

Ben jij net zo overtuigd van minerale foundations als ik?

Laat het ons weten!

Groeten,

Barbara

Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid
Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid
Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid
Waarom minerale foundation fantastisch is voor je huid