Waarom krijgen we rimpels en fijne lijntjes als we ouder worden?

Waarom krijgen we rimpels en fijne lijntjes als we ouder worden?

01/02/2018 - 08:52

Fijne lijntjes en rimpels zijn altijd onvermijdelijk geweest zoals het krijgen van grijs haar. Maar wat is de exacte reden dat onze huid na verloop van tijd zijn gladde, soepele textuur verliest en rimpels creëert?

Gezonde en levendige huid

Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten in de huid. Het is hun taak om de huid glad, soepel en veerkrachtig te houden, waardoor de huid zich kan uitrekken en met ons mee kan groeien. Op een dagelijkse basis verplaatsen we ons lichaam op een zodanige manier dat de huid uitgerokken en onder druk gezet wordt in verschillende delen van ons lichaam. Het collageen en elastine zorgen ervoor dat de huid intact blijft om ons te beschermen tegen elementen van buitenaf.
De huid van een baby is rijk aan collageen en elastine, waardoor het een mollige en gladde uitstraling heeft. Die huid heeft nog een heel leven voor zich.

Collageen afbraak

Naarmate we ouder worden, begint het collageen in onze huid af te breken. Dit vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor het moeilijker wordt voor de huid om terug te veren nadat deze is uitgerokken. Omdat de huid niet langer stevig en flexibel is, verschijnen fijne lijntjes en rimpels op het oppervlak.

De Collageen 'killers'

Je kan jouw huid helpen beschermen door enkele eenvoudige stappen te volgen. Hiervan is bekend dat ze het collageengehalte verlagen:

  • Roken. Stop met roken. Roken beschadigt de huid van binnenuit doordat het vrije radicalen los laat die het collageen beschadigen. Ook als je niet rookt, maar passief meerookt, zal je huid de schade ondervinden. Voeg hierbij nog het tuiten van je lippen toe, om de rook van de sigaret te inhaleren, daar heb je het volledige recept voor fijne lijntjes en rimpels rond je mond.
  • De zon. Vermijd de zon of breng zonnebrandcrème aan. De blootstelling aan ultraviolet licht veroorzaakt de afbraak van collageen. Een zonnebril dragen buitenshuis kan helpen om fijne lijntjes en rimpels rond de ogen te verminderen doordat je je ogen niet hoeft toe te knijpen voor het heldere licht.
  • Hormoonschommelingen. Het oestrogeen niveau daalt met de leeftijd en dit leidt tot een aanzienlijk verlies van collageen in jouw huid, vooral na de menopauze.

Hoe fijne lijntjes en rimpels te verminderen

Bovenstaande stappen kunnen je preventief helpen, maar er zijn ook maatregelen die je kunt nemen om de rimpels en fijne lijntjes die je al hebt te verminderen.

Er zijn tientallen, zo niet honderden schoonheidsproducten op de markt die beweren rimpels te verwijderen zonder Botox. Als je een crème of serum op je huid wil smeren, zoek dan één die rijk is aan antioxidanten, Vitamine A, zink en collageen, zoals bijvoorbeeld de wrinkle defence van Organicspa.

Het lijkt logisch dat het aanbrengen van een crème op de huid de textuur ervan verbetert, maar heb je er al eens over nagedacht dat het ook van binnenuit komt?

Een vlekkeloze huid krijg je door gezond en evenwichtig te eten. Hoewel het mogelijk is om een dieet te volgen dat een bepaalde hoeveelheid vitamines en mineralen bevat, is het onmogelijk om alle exacte voedingsstoffen die de huid nodig heeft uit je voeding te halen.

Om een soepele, jeugdige huid te bekomen, vinden veel vrouwen het gemakkelijker om dagelijks een voedingssupplement te nemen om tekenen van huidveroudering tegen te gaan en te voorkomen, vooral op hun gezicht, hals en handen.

Correxiko heeft hiervoor een set uitgewerkt die alle supplementen bevat die jij nodig hebt voor jouw huid.

Correxiko Younger Lookin Skin

Deze set biedt een selectie van producten die een helder, zuiver, gehydrateerd en jonger ogend gelaat creëert en een stevigere huid ondersteunt over het gehele lichaam. Ze stimuleert de productie van collageen en activeert versteviging van elastine vezels wat zorgt voor een strakkere huid. De hoge dosis probiotica zorgen voor een grotere absorbtie van krachtige voedingsstoffen en beschermt tegen verdere huidschade bij het ouder worden. Het maakt de huid gladder, stralend en zuiver!

Contacteer ons via info@studiopuur.be als je hierover meer wil weten!

Waarom krijgen we rimpels en fijne lijntjes als we ouder worden?