Verbranden of giftige stoffen smeren?

Verbranden of giftige stoffen smeren?

30/03/2018 - 10:19

Het is iets wat we al leren van kindsbeen af : je moet je goed insmeren tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Maar zijn al die crèmes die we op onze huid smeren dan beter? Het antwoord is simpel: neen, helemaal niet. Wat veel mensen niet weten, is dat de stoffen die in zonnecrème zitten net zo schadelijk (of zelfs schadelijker) kunnen zijn dan de zon. Er zit namelijk vaak oxybenzone in, en ook dat veroorzaakt huidkanker.

Huidkanker

Zonnebrandcrèmes zorgen ervoor dat UV stralen je huid niet kunnen beschadigen waardoor het risico op de niet-kwaadaardige kankersoorten basaalcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom sterk wordt verkleind. Echter, als de UV-beschermende stoffen die in zonnebrandcrème zitten geabsorbeerd worden door de huid, neemt het aantal vrije radicalen in het lichaam toe, en die vrije radicalen verhogen het risico op de meest kwaadaardige vorm van huidkanker: melanomen. De kans dat je deze vorm van huidkanker krijgt is klein, maar dit type kanker is wel verantwoordelijk voor 75% van alle sterfgevallen gerelateerd aan huidkanker.

Dat is toch belangrijke info die amper gecommuniceerd wordt. Vooral de goedkopere crèmes die je in de supermarkt vindt, hebben een zeer hoog gehalte oxybenzone. De oxybenzone verstoort de werking van de schildklierhormonen en de geslachtshormonen en het kan jeuk, eczeem en dus ook huidkanker veroorzaken.

Gezonde bescherming

Wil dat nu zeggen dat je je niet meer hoeft in te smeren? Absoluut niet! Er bestaan gelukkig alternatieven. Zonnecrèmes die geen schadelijke stoffen bevatten of voedingssupplementen die de huid beschermen. Het is niet gemakkelijk om deze producten te vinden, maar wij hebben alvast twee producten geselecteerd die jouw huid en gezondheid niet schaden maar wel beschermen tegen de UV-stralen!

Simple as that SPF 30

Simple As That combineert de beste natuurlijke en biologische ingrediënten om deze SPF 30 te creëren.

De SPF 30…

  • is 100% natuurlijk
  • bevat minerale filters (zinkoxide zonder nanotechnologie!)
  • is veganistisch
  • voelt niet vet
  • is vrij van synthetische bewaarmiddelen
  • is geschikt voor zowel gelaat en lichaam
  • is geschikt voor het hele gezin (kidsproof!)
  • beschermt tegen UVA en UVB-stralen

Correxiko Suncorrex

Correxiko SunCorrex is een krachtige mix van natuurlijke zonbeschermende ingrediënten om jouw huid te beschermen tegen zonneschade. Jouw huid wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke UV-stralen, die stimuleren de productie van vrije radicalen in jouw huidcellen. Zo beschadigen ze jouw huid en breken ze het huidcollageen af.

Dagelijkse inname van SunCorrex zal de interne bescherming tegen UV-stralen boosten. Bij consistent gebruik zal de huid sterker worden en op termijn een interne zonnebescherming opbouwen. Bescherm je huid van binnenuit!

Verbranden of giftige stoffen smeren?
Verbranden of giftige stoffen smeren?