Omega 3: het wondermiddeltje voor een mooie huid

Omega 3: het wondermiddeltje voor een mooie huid

12/01/2018 - 14:51

We kennen allemaal de gezondheidsvoordelen van het eten van vette vis, zoals het verlagen van de bloeddruk, het verminderen van het risico op een hartaanval of beroerte en het verbeteren van de hersenfunctie. Wat minder bekend is, is hoe goed het kan zijn voor het tegenhouden van huidveroudering. Dat is dankzij de Omega 3 die talrijk aanwezig is in vette vis.

De voordelen van Omega 3 visolie voor de huid

Visolie bevat twee Omega 3-vetzuren: docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosa-pentaeenzuur (EPA). Het is de DHA die de hersenfunctie helpt, maar waar we het meest in zijn geïnteresseerd, is de EPA waarvan is bewezen dat het gunstig is voor de huid en een belangrijke factor is in het anti-verouderingsproces.

Onderzoek wijst uit dat UV-licht de huid veroudert. EPA kan dit proces remmen door de paden te blokkeren die de chemicialiën toelaat de huid te beschadigen. Zo werd geconcludeerd dat EPA een waardevol ingrediënt voor de behandeling en preventie van huidveroudering.

De vetzuren in Omega-3 kunnen er ook voor zorgen dat de huid vochtig en jong blijft. Normaal gesproken adviseren wij u om ‘vet’ te mijden, maar dit zijn goede vetten die van nature voorkomen in bronnen zoals zeevruchten, lijnzaad, sommige soorten noten en olie. De vetzuren zijn van vitaal belang om het membraan van je huidcellen gezond te houden, waardoor de vetmoleculen in je huid water vasthouden. Dit helpt je een gehydrateerde huid te geven die zachter en gladder is, en nog belangrijker: rimpelvrij.

Stel je huidcellen even voor als opgeblazen ballonnen. Zolang de huid van de ballon sterk blijft, zal deze opgeblazen blijven, maar zodra de ballonhuid beschadigd is en er lucht uitlekt, wordt de ballon uitgezakt en gerimpeld. Dit is wat is er aan de hand met je huidcellen.

Omega 3 vermindert ook ontstekingen die kunnen leiden tot hyperpigmentatie, oneffen huid, acne en psoriasis.

Correxiko Pro Omega 3

Voedingsdeskundigen raden aan om minstens 2 porties vette vis per week te eten. Veel mensen gebruiken echter supplementen omdat ze handig zijn en een veel hogere dosis Omega 3 bevatten. Maar welke supplementen zijn nu het meest geschikt?

De meeste Omega 3 capsules bevatten een dosis van ongeveer 100mg EPA, maar je zoekt best voor de hoogste EPA dosis. Ga voor echte visolie in de plaats van kabeljauwleverolie die uit één bron komt. Visoliën worden gewonnen uit het vlees van vette vis en blijken een hoger gehalte aan essentiële vetzuren EPA en DHA te hebben. De beste bronnen zijn sardines en makreel.

De Correxiko Pro-Omega capsules bevatten 500mg EPA en dat is dus een erg hoge dosis. De olie is duurzaam geproduceerd van sardines die in de ongerepte wateren van de Noorse Arctische gebieden voorkomen. Het is een enorm krachtig voedingssupplement dat zich richt op vermindering van rimpels, een gezonde gloed, krachtig haar en ook gewichtsverlies. Elke dag 2 capsules innemen volstaat. Dit kan samen of verspreid, al neem je ze best in vóór of net na de maaltijd. De Correxiko capsules bevatten geen suikers, geen conserveermiddelen en geen additieven.

Vergeet niet dat de huid moet worden behandeld zowel van binnen als van buiten. ‘Je bent wat je eet!’

Ben je benieuwd naar de Pro Omega 3 supplementen van Correxiko? Bestel ze nu bij studio puur!