Maak jouw huid zomerproof!

Maak jouw huid zomerproof!

12/04/2018 - 10:38

Nu de zon weer in het land is, kunnen we weer werken aan ons zomertintje! Met een goed verzorgde gladde huid maak je meer kans op een gebruind snoetje (let op, je wilt je huid altijd goed beschermen tegen de zon, lees hier ons vorig blogbericht over zonnebescherming). Je huid goed verzorgen vergt tijd en inspanning! Je moet je gelaat reinigen, exfoliëren, tonifiëren en hydrateren.  

Laten we het nu eens hebben over exfoliëren, wat is dat precies en waar is het goed voor?

Je huid produceert voortdurend nieuwe, gezonde huidcellen om de oude dode cellen te vervangen. Naarmate we ouder worden, vertraagt het natuurlijke exfoliëringsproces van de huid, wat resulteert in een ruwere, drogere huid. Geen nood: met weinig moeite kunnen we ervoor zorgen dat onze huid in een jeugdig tempo blijft doorgroeien, wat resulteert in een stralende, jonger uitziende huid met een mooie egale teint. Met andere woorden: één simpele scrub per week laat jouw huid stralen!

De Organcispa Face Exfoliant is het ideale product om jouw gelaat mee te exfoliëren. Ze heeft een aangename, zachte, crèmige structuur en bevat fijne korreltjes. We zetten even de belangrijkste ingrediënten op een rijtje:

Kaolien

Dit is een witte klei die overtollig talg verwijdert en de poriën versterkt. Het kalmeert de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

Argan Shell & rijstpoeder(de scrubdeeltjes)

De scrubdeeltjes zijn een fijne mix van korrels om het huidoppervlak glad te maken zonder te irriteren. Rijstpoeder is een eeuwenoud schoonheidsgeheim dat wordt gebruikt om de huid zachtjes te exfoliëren en te revitaliseren. Argan Shell wordt tot een fijne korrel vermalen en biedt een zachte maar effectieve peeling. De combinatie van deze natuurlijke exfoliërende ingrediënten maakt dit product perfect om dode huidcellen weg te bufferen en celvernieuwing te stimuleren om de teint en textuur van de huid te verbeteren.

Zoethoutextract

Dit geweldige ingrediënt is afgeleid van de wortel van de zoethoutplant. Het helpt bij het verminderen van roodheid, ontsteking en biedt een kalmerende werking op de huid. Het helpt ook bij het neutraliseren van vrije radicalen die de vitamines en eiwitten in de huid aantasten.

Macadamia-olie

Deze olie dringt de huid in op een dieper niveau en biedt hydratatie. Macadamia-olie bevat veel palmitoleïnezuur, dat is essentieel voor het vertragen van veroudering van de huid. Naarmate we ouder worden, raakt onze huid namelijk snel uitgeput in palmitoleïnezuur. Het oliezuur in macadamia olie is fantastisch voor regeneratie en hydratatie.

Al deze ingrediënten bieden een effectieve, essentiële behandeling voor iedereen en dat resulteert in een gladdere huid. Het zorgt ervoor dat jouw producten dieper doordringen in de huid en dus ook beter werken.

Hoe moet ik het product gebruiken?

Breng een dunne laag aan op de huid en laat het 10 minuten inwerken zodat de onzuiverheden echt uit je poriën gehaald worden. Maak daarna je vingertoppen vochtig en wrijf zachtjes in een cirkelvormige beweging om de dode huidcellen en vuil te verwijderen. Spoel alles grondig af met lauwwarm water. Organicspa heeft deze Face Exfoliant zorgvuldig samengesteld om jouw huid een nieuw leven te geven en ze onmiddellijk zachter, gladder en stralender te maken. Het helpt ook om roodheden te voorkomen en te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Het maakt de poriën strakker zonder dat jouw natuurlijke oliën hieronder lijden. Deze routine is geschikt voor de meeste huidtypes, het is aangeraden om dit 1 à 2 keer per week te doen. Vervolledig jouw ritueel met één van de organicspa serums en voeg een hydraterende moisturizer toe, afhankelijk van jouw huidtype.

Met deze tips kan je jouw huid helemaal ready maken voor de eerste zonnestralen, succes!

Wil je de face exfoliant graag eens gebruiken? Contacteer ons hier!

Maak jouw huid zomerproof!