Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?

Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?

14/07/2015 - 11:37

Begin juni gaf ik training aan de Organicspa-verdelers. Ik legde hen uit hoe belangrijk het is om de luchtledige pompflesjes van organicspa telkens weer te sluiten na gebruik en hoe belangrijk dit is om die info door te geven aan de klanten. Daarbij kwam ik op het idee om er een blog aan te wijden.

Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?Hoe gebruik je correct het organicspa-pompsysteem?

De organicspa-producten zitten bijna allemaal verpakt in een “airless pump”. Dit is een fantastisch systeem omdat het de producten beter bewaart en omdat het hyghienisch werkt, je kan nooit met je vingers in het product komen. Bovendien zijn die flesjes volledig recycleerbaar!

De flacons bevatten aan de binnenkant een soort van “zakje”, je kan het vergeliken met zo een wijnvaatje, waar je in de zomer wijn uit kunt tappen met een zakje binnenin. Als je pompt, wordt het product naar buiten geduwd door het opzuigen van de lucht. Zo werkt ook het organicspa-pompje. Door het pompen zuig je het zakje leeg totdat alle product eruit is. Het grote voordeel is ook dat er nooit een druppel product achterblijft in het flesje als het bijna leeg is.

Om het product correct te gebruiken, draai je het pompje open volgens het pijltje en je pompt totdat er product uit komt. Nadien draai je het pompje terug dicht!

Als je dit niet doet, begint er via het gaatje van het pompje lucht te circuleren in het flesje, als er teveel lucht binnenkomt, is het gevolg dat het pompje dienst weigert op den duur omdat er teveel lucht inkomt. De crème heeft dan geen ruimte meer om uit het flesje te komen door het teveel aan lucht.

De oplossing is zeer eenvoudig, lucht aflaten zodat het pompje terug functioneert.

Dit doe je door met je duim het gaatje van het pompje af te sluiten en terwijl te blijven pompen, zo kan de lucht weg.

Je kan ook het pompje tegen de rug van je andere hand drukken om het gaatje af te sluiten.

Als je lang genoeg pompt komt het product uiteindelijk terug tevoorschijn. Een laatste redmiddel als dit niet meer werkt, is een gaatje maken onderin het flesje, dan kan de lucht via de flacon terug weg, zonder jouw intern zakje te beschadigen. Er is al een inkeping gemaakt om het jou makkelijker te maken, met een scherp voorwerp even de plastic flacon doorboren.

Terug de vinger op het gaatje en pompen om lucht af te laten!

Dus het systeem werkt heel goed als je telkens het pompje na gebruik terug dichtdraait. Laat je het toch even openstaan en functioneert het pompje niet meer, kun je dus via bovenstaande truukjes je product terug aan de praat krijgen.

Wees extra voorzicht met de rozebottelolie, door het licht gewicht van dit product, kan de lucht op den duur de olie door het gaatje van het pompje terugstuwen en kan je product uit het flesje komen als je het niet sluit!

Dus steeds terug sluiten!

Succes ermee.