De voordelen van scrubben voor jouw huid

De voordelen van scrubben voor jouw huid

09/07/2017 - 13:40

Wanneer je huid droog, dof of schilferig aanvoelt, is het misschien wel eens tijd voor een scrub. Een scrub boost je huid zodat je een mooie en gezonde teint krijgt, daarnaast helpt het huidproblemen voorkomen. Ons lichaam stoot constant dode huidcellen af om plaats te maken voor de groei van nieuwe huidcellen. Maar soms moeten we de huid een handje helpen en dit kan door te scrubben. Door te helpen bij het verwijderen van die oude, dode huidcellen, versnellen we de celvernieuwing. Hierdoor verbetert de bloedtoevoer naar het gezicht die zorgt voor een mooie en gezonde gloed.

Een egale teint

Regelmatig scrubben vermijdt die vervelende vlekken die kunnen verschijnen op je voorhoofd, kin en neus. Door het verwijderen van deze dode huidcellen voorkom je dat verstopte poriën bijdragen aan mee-eters en witte puntjes.

Een heldere teint

Velen onder ons hebben te maken met donkere vlekken door zwangerschap, hormonale veranderingen en leeftijd. Door regelmatig te scrubben help je deze donkere gebieden te vervagen.

Een gehydrateerde teint

Het is vooral belangrijk om je droge huid regelmatig te scrubben, vooral tijdens de barre wintermaanden. We smeren dikke cremes op onze droge huid, maar dit zonder resultaat. In tegendeel, de huid lijkt grauw en uitgedroogd. De enige manier om dit probleem te verhelpen is door te scrubben. Een scrub zal de ophoping van dode huidcellen verwijderen en de bloedcirculatie en celvernieuwing stimuleren. Door het scrubben van jouw huid en het wegpoetsen van deze oude cellen zorg je voor een betere absorptie van producten, zodat ze hun werk goed kunnen doen!

Een stralende teint

Wie wilt dit nu niet? Het goed nieuws is dat een scrub je huid meteen glad maakt en de algehele huidstructuur verbetert. Grote poriën zullen kleiner lijken doordat het overtollige vuil meteen wordt weggespoeld tijdens het scrubben. De collageen productie verhoogt en je huid blijft gehydrateerd doordat vochtinbrengende cremes en serums dieper doordringen in de huid.

Hoe vaak scrub je nu best?

Het is niet nodig te overdrijven, twee keer per week voor het slapen gaan is meer dan genoeg. Het geheim is om op een zachte manier de scrub over je gezicht te wrijven en af te spoelen met water. Het is echt simpel! Heb je een gevoelige huid? Als je huid erg gevoelig is en vaak rood wordt bij het scrubben beperk je je best tot 1 x scrubben per week. Indien je gesprongen adertjes hebt is het aangeraden je gezicht eerst met een gezichtsolie in te wrijven en daarna zachtjes te scrubben. Het is niet de bedoeling om de huid te irriteren, maar op een zachte manier te ontdoen van die dode huidcellen.

Bij Alexami kan je bij het scrubben gebruik maken van een Facial Mitt. De Facial Mitt is ideal voor het verstrekken van een zeer grondige, maar toch ongelooflijk zachte peeling van je huid. De Facial Mitt bevat een PH-waarde vergelijkbaar met die van je huid, waardoor het zelf ideaal is om te gebruiken bij een gevoelige huid. Je behaalt een prachtig resultaat wanneer je dit gebruikt in combinatie met onze 3 in 1 Pumpkin Enzyme Polish, die zorgt voor een diepte reiniging en goede scrub.

Maak van scrubben een wekelijkse routine! Het vraagt weinig inspanning voor een schitterend resultaat!