De ecologische voetafdruk van Organicspa

De ecologische voetafdruk van Organicspa

25/05/2018 - 11:14

In onze vorige blog kon je al lezen dat organicspa enkel gecertificeerd biologische en 100% natuurlijke producten creëert. Op die manier dragen we zorg voor onze huid én voor de natuur. Maar op welke manieren kunnen we nog ons best doen om onze natuur zoveel mogelijk te sparen? In deze blog lees je hoe organicspa haar ecologische voetafdruk beperkt!

Verpakking

De verpakking van de organicspa producten zijn altijd natuurlijkvriendelijk. De tubes zijn volledig biologisch afbreekbaar, dat wil zeggen dat de tube kan verteren door de werking van micro organismen zoals bacteriën, schimmels, algen en eencellige dieren. Deze micro-organismen zijn dan ook onmisbaar op onze planeet, wat vaak vergeten wordt. De pompjes van de tubes zijn dan weer 100% recycleerbaar, deze kunnen dus opnieuw gebruikt worden.

Natuurlijk zijn er altijd overschotten van karton en verpakkingen, die worden dan geschonken aan gemeenschapsdiensten om daar te beginnen aan een tweede leven.

Productie

Dankzij de warmte en het licht van de zon is het mogelijk om het productieproces van de organicspa producten te ondersteunen met hernieuwbare zonne-energie! De zonnestralen worden dankzij een heleboel zonnepanelen omgezet in groene stroom, daardoor wordt de natuur alweer een pak gespaard.

Biologisch telen

Het biologisch telen van producten wordt al altijd aangemoedigd. Biologische landbouw is een landbouwvorm waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met milieueffecten en dierenwelzijn. Hier worden steeds strengere regels gehanteerd dan in de conventionele landbouw, met name voor de omgang met bestrijdingsmiddelen het gebruik van kunstmest, genetisch gemodificeerd organismen etc. Er zijn verschillende certificeringsorganismes die de navolging hiervan controleren, in onze vorige blogkan je er alles over lezen.

NSW (new south wales) Sustainability Program

Organicspa is lid én awardwinnaar van het New South Wales Sustainability Program. Dit wil zeggen dat ze samen met nog 500 andere leden jaarlijks zo’n 95 miljoen dollar sparen via dit duurzaamheidsprogramma. Met dat geld stichten ze projecten die ervoor zorgen dat duurzaamheid in de kijker gezet wordt. Ze zoeken manieren om milieustrategieën te integreren in bedrijven, ze meten de ecologische voetafdruk en beheren de uitstoot, ze proberen overheidssteun en middelen te verkrijgen om duurzamer te leven en ze verbreden hun netwerk door ideeën en visies te delen met anderen. Op die manier kan iedereen zich stillaan bewust worden van de hulp die onze natuur kan gebruiken.

Wat kan jij doen?

Studio puur staat natuurlijk achter al deze manieren om de natuur te sparen. Zelf dragen we ook ons steentje bij door enkel merken te verdelen die deze waarden en normen hanteren. Als we zelf producten opsturen naar klanten, hergebruiken we ook steeds kartonnen dozen die al eens gebruikt zijn. Ook de printer wordt hier zo weinig mogelijk gebruikt. Alle kleine beetjes helpen

Jij kan ook het verschil maken, koop jij jouw groenten en fruit bij een bio-boer? Of heb je al eens gedacht aan zonnepanelen? Hergebruik jij ook verpakkingen? Poets jij jouw huis met natuurvriendelijke producten? Er zijn nog duizenden manieren om meer zorg te dragen voor onze planeet, probeer er eens een paar! Het gebruiken van 100% natuurlijke producten voor jouw huid en lichaam is natuurlijk ook een grote hulp, niet alleen voor jezelf maar ook voor ons milieu. Al de chemicaliën die niet-natuurlijke producten bevatten komen in de natuur terecht en ook dat is nergens goed voor

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en zou je graag eens zo’n product van organicspa proberen?

Contacteer ons om jouw dichtstbijzijnde verdeelpunt te vinden of maak een afspraak!