5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?

5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?

15/06/2018 - 11:25

Om een mooie make-up look te maken heb je goeie kwasten nodig. Ze moeten zacht zijn, goed aanvoelen op de huid en jouw make-up perfect aanbrengen! Alexami heeft vijf topkwasten in haar assortiment en ze zijn allemaal vegan, wat wil zeggen dat ze gemaakt zijn zonder dierlijke elementen. Weet jij waar al deze kwasten voor dienen? We leggen het even uit. 

Vegan Kabuki Brush

De basis van een mooie make-up look is het creëren van een egale huid. Dat kan gemakkelijk met het minerale foundation poeder van Alexami, maar hoe breng je het poeder goed aan? De kabuki brush is hiervoor jouw beste vriend! De synthetische haren zijn zacht en dus uiterst geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. De borstel heeft heel veel haren die dicht op elkaar staan, die houden het poeder samen zodat het niet allemaal op de kledij valt. Het poeder wordt gelijkmatig verdeeld over de huid en de dekking is uitstekend!

Vegan Flat Top Brush

Deze borstel is niet de populairste omdat velen niet weten waarvoor ze hem kunnen gebruiken. Zonde, want de Flat Top Brush kan veel! Het is onder andere de ideale borstel om je gezicht mee te contouren. Contouren doe je met een bronzer, die zorgt ervoor dat de jukbeenderen geaccentueerd worden waardoor het gezicht smaller oogt. Door het vlakke oppervlak van de borstel kan je perfect de zones onder de jukbeenderen accentueren waardoor de jukbeenderen meer naar voren komen. Je kan er eventueel ook blush mee aanbrengen, daarvoor heeft het oppervlak de perfecte grootte.

De borstel kan ook gebruikt worden met vloeibare foundation. Verdeel eerst de foundation met de vingers over het gezicht, nadien kan je nog wat extra blenden met de flat top brush. Dankzij de synthetische haren gebeurt dit streep-vrij!

Vegan Powder Brush

Blush aanbrengen is een must en de Powder Brush is daar heel geschikt voor. Omdat blush een product is dat subtiel aangebracht moet worden gebruik je hiervoor best een zachte borstel die licht afgeronde synthetische haren heeft. Deze borstel is ideaal qua formaat en verdeelt jouw poederblush perfect.

Vegan Eye Shader brush

Een borstel om oogschaduw mee aan te brengen moet vooral de kleur goed kunnen oppakken en een platte vorm hebben om het product zachtjes over het ooglid te kunnen verdelen. De Vegan Eye Shader brush van Alexami heeft een mooie platte vorm met afgeronde zachte synthetische haren. Breng je oogschaduw al stempelend aan zodat de kleur goed pakt op het ooglid en verkrijg zo een prachtig resultaat! Vergeet je kwastje niet even af te tikken alvorens je het aanbrengt, op die manier voorkom je dat het poeder op je gezicht terecht komt tijdens het aanbrengen.

Vegan Angle Brush

Dit schuin afgesneden kwastje is de ideale tool om jouw eyeliner mee aan te brengen. Het pigment van de Alexami oogschaduw is zo goed dat ze ook gebruikt kan worden als eyeliner. Dit kan natuurlijk met alle kleuren, maar de kleur Ebony is de zwarte kleur uit het Alexami assortiment en is dus heel geschikt om te gebruiken als eyeliner. Het kwastje is zo dun dat je er heel precies mee kan werken. Op die manier is het super gemakkelijk om een lijntje te zetten vlak boven de wimperrand en zo een perfecte eyeliner te creëren. Je hebt hier geen water voor nodig! Het pigment is sterk genoeg op zichzelf. Ook bij deze kwast is het belangrijk om ze even af te tikken alvorens je het aanbrengt zodat het poeder niet van de kwast valt tijdens het zetten van jouw eyeliner.

Natuurlijk maquilleren

Sowieso is make-up aanbrengen iets heel persoonlijk en uiteraard heeft iedereen z’n eigen manier van werken, maar hopelijk heeft dit je toch geholpen en zal je in de toekomst niet meer twijfelen welke borstel je nu precies wanneer nodig hebt

Handvaten van Bamboe

Even ter zijde: alle handvaten van de Alexami kwasten zijn gemaakt uit bamboe, één van de snelst groeiende planten op onze planeet en één van de meest vernieuwbare en veelzijdige bronnen ooit gekend. Op die manier wordt bamboe snel weer aangevuld en heeft dit dus geen impact op het milieu.

Succes met het opmaken!

5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?
5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?
5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?
5 must have make-up kwasten! En hoe gebruik je ze?