De kracht van opleiding

12/08/2021 - 16:00

Bij Studio Puur geloven we in de transformatieve kracht van opleiding. Net als bij Organicspa worden we gedreven door "levenslang leren”. Of het nu de chemici van Organicspa zijn, op zoek naar nieuwe ingrediënten die resulteren in krachtige formules of het marketing team van Studio Puur dat op zoek is naar nieuwe manieren om jou te ondersteunen bij het realiseren van meer zichtbaarheid; opleiding en voortdurende groei maken deel uit van onze kernwaarden. In deze blog vertellen we jou dan ook graag hoe we onze verdelers ondersteunen met zowel live als online training.

Bij Studio Puur zijn we heel erg trots op ons divers trainingsaanbod. We zijn er ons van bewust dat het delen van onze kennis de beste manier is voor ons om te groeien en dat dankzij onze voornaamste brand ambassadors: onze verdelers.

Welke thema's maken deel uit van het opleidingsaanbod van Studio Puur?

  • Productkennis
  • De recentste technologieën op vlak van ingrediënten
  • De verschillende stappen van gezichtsbehandelingen
  • Social media ondersteuning via ons Marketing Coaching Platform
  • Promoties, nieuwsbrief items en blogs
  • Business support via groeps- en personal coaching

Onder welke vorm kan een opleiding plaatsvinden?

Iedereen leert anders. Sommige mensen zijn visueel ingesteld en leren door te kijken, anderen leren door te doen en weer anderen absorberen als het ware informatie zonder er moeite voor te doen. Je kan hen een leeg blad en een doelstelling geven en ze krijgen de klus geklaard. Wanneer je echter meer ondersteuning nodig hebt in je leerproces, dan is dat wat de Studio Puur Academy je te bieden heeft. Voor ons is het essentieel dat jij de mogelijkheid hebt om zowel face-to face training te volgen als opleiding op afstand.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe wij je kunnen ondersteunen:

  • Online Marketing Coaching Platform – visuele en auditieve ondersteuning aan de hand van webinars en online training
  • Training manuals – bepaal zelf je tempo met gebruik van een geschreven cursus waarin alle aspecten van onze merken aan bod komen, net zoals productkennis en behandelingsvormen
  • Face-to-face groepstraining – Barbara biedt jou een hands-on learning experience in het hoofdkantoor van Studio Puur
  • Zoom training - een online trainingssessie is een ideale en effectieve manier om op de hoogte te blijven van alles wat met Studio Puur te maken heeft. Perfect wanneer een verplaatsing wat moeilijker is of als follow-up na een live training.

Ons uitgebreid ondersteunend leerprogramma zorgt ervoor dat we tegemoet komen aan verschillende leerstijlen en -snelheden. We houden rekening met verschillende ondersteuningsbehoeften en gebruiken hiervoor visuele, tastbare en auditieve manieren om onze opleidingsinhoud over te brengen.

Waarom is training belangrijk voor je onderneming?

Door kennis te delen over onze merken, producten en behandelingen stellen we onze verdelers in staat om hun klanten professioneel huidverzorgingsadvies te geven en maken we hen vertrouwd met de juiste behandelingsmethoden.

Dankzij een doorgedreven kennis van onze verschillende merken ben je zeker dat je je klanten de juiste informatie geeft over onze producten. Heel wat mensen zijn tegenwoordig goed geïnformeerd over wat ze wel en niet willen op het vlak van huidverzorging. Het is dus belangrijk dat je hen kan vertellen wat onze merken zo uniek maakt. Wanneer je hen kan verzekeren dat de producten die je gebruikt van organische en natuurlijke oorsprong zijn, geen schadelijke stoffen bevatten, in een duurzame verpakking zitten, hoofdzakelijk actieve ingrediënten bevatten en niet verdund zijn met zogenaamde fillers, sta je weer een stap dichter bij het inlossen van hun verwachtingen.

Ook het kunnen geven van gepast voedingsadvies wint aan belang. Daarom richtte Studio Puur de Beautyfood Academy op, waar we professionele opleidingen voorzien rond de relatie tussen voeding en de huid.

Productkennis gaat over het wat, waarom, hoe en wanneer van onze huidverzorgingscollecties, zowel bij thuisgebruik als in je salon. Zo leer je bijvoorbeeld welke serums en boosters de snelste resultaten geven, welke de laatste technologieën zijn op vlak van ingrediënten en welke producten en methoden je kan aanraden bij elke huidtype of in geval van huidaandoeningen.

Onze begeleiding en trainingen geven je praktische richtlijnen over de meest correcte en heilzame stappen of protocols bij gezichtsbehandelingen. Onze focus ligt op vooruitstrevende en resultaatgerichte behandelingen waarbij professionele maskers en peelings worden gebruikt.

Elke onderneming is uniek. Daarom voorzien we in een gepersonaliseerde aanpak. Misschien voel jij je niet zelfverzekerd genoeg als het op verkoop aankomt of heb je het moeilijk om je agenda gevuld te krijgen met afspraken. Tijdens een persoonlijke coachingsessie kunnen we bouwen aan jouw zelfvertrouwen en krijg je tips die voor jou van toepassing zijn.

Wat als ik weinig tijd kan vrijmaken voor opleidingen?

Studio Puur hanteert een flexibel aanbod. Een opleiding kan opgedeeld worden in verschillende sessies, zodat ze zowel in onze als in jouw agenda past. Zo voorzien we bijvoorbeeld de initiële merk- en productkennis aan de hand van een live-training, de vervolgopleiding kan dan eventueel online wanneer jij hier tijd voor hebt.

We hebben gemerkt dat regelmatige training en opfriscusussen bijdragen aan het uitbouwen van een succesvolle onderneming.

Van welk ondersteunend materiaal kan ik gebruik maken?

We voorzien al onze verdelers van opleidingsmateriaal zoals de training manuals (cursussen), stalen van onze producten, toegang tot onze online Facebook community en ons Marketing Coaching Platform, waar je social media posts, blogs en nieuwsbriefitems kan terugvinden die gericht zijn op het uitbouwen van jouw merk en beauty onderneming.

Hoeveel kost een training?

Als je Organicspa-verdeler wordt, dan zijn alle trainingen, updates en ondersteuning inbegrepen in het partnership (enkel voor de catering moet je betalen).

Onlangs creëerden we ook een online Marketing Coaching Platform, waarvoor je een jaarlijkse bijdrage dient te betalen. Dit platform is er om jouw marketing te ondersteunen met 6-wekelijkse thema’s, posts voor social media, blogs, newsletters, insta stories en how-to video’s. Daar heb je ook toegang tot allerlei online trainingen en webinars.

Wil je graag deel uitmaken van het netwerk van Studio Puur en verdeler worden van onze producten, neem dan gerust contact met ons op! Een overzicht van het opleidingsaanbod van Studio Puur vind je hier!

Kan jij ondersteuning gebruiken bij het uitbouwen van je beauty onderneming?

Schrijf je in voor het Marketing Coaching Platform van Studio Puur