Hyperpigmentatie: zo pak je het aan

11/09/2020 - 10:44

Hyperpigmentatie kan elk huidtype aantasten. Het kan zich uiten als sproeten, een ongelijkmatige teint, donkere vlekken of ouderdomsvlekken. Die donkere vlekken verschijnen wanneer er te veel Melanine wordt geproduceerd. De naam verklapt het al: ‘hyper’, betekent ‘erg veel’ of ‘overdreven’ en ‘pigment’ verwijst naar ‘kleur’. Maar hoe komen die vlekken daar nu?

We weten allemaal dat pigmentvlekken en blootstelling aan de zon onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, het is onder andere door de Uv-stralen dat melanine geproduceerd wordt. Maar niet alleen de zon is hiervoor verantwoordelijk, ook onze hormonen spelen een rol. Anticonceptie, zwangerschap, hypothyreoïdie en medicatie kunnen ervoor zorgen dat hormonen schommelen waardoor donkere vlekken verschijnen op de huid. Acne en omgevingsfactoren kunnen ook de reden zijn van hyperpigmentatie.

Wat kan je preventief doen om die overproductie van melanine te voorkomen en hoe kan je bestaande pigmentvlekken behandelen? Lees verder en leer!

Beschermen = de basisregel

Zoals we al vertelden, Uv-straling is opnieuw de boosdoener. Wat hier gevaarlijk aan is, is dat je de pigmentverkleuring niet meteen ziet verschijnen. De schade die jouw huid heeft opgelopen door de zon kan pas jaren later tot uiting komen. Wat de oorzaak van deze pigmentvlekken ook mag zijn, bij blootstelling aan de zon zullen ze altijd meer opvallen en zichtbaarder worden.

Conclusie: gebruik elke dag SPF!

TIP: de minerale foundation poeders van Studio Mino bevatten een natuurlijke SPF, de mineralen kaatsen de zon nl. weg. Je huid straalt, is mooi egaal én wordt beschermd, wat wens je nog meer? :-)

Verzorg je huid met aangepaste producten

Door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, kan je de melanineproductie verminderen en vertragen. In het Organicspa assortiment zitten enkele toppers die verkleuring preventief helpen voorkomen, maar die ook bestaande pigmentvlekken aanpakken:

Reinigen met de Lactic Gel Cleanser

Deze unieke biologische gel exfolieert zachtjes, zuivert en reinigt grondig de huid zonder haar uit te drogen en zonder huidirritatie te veroorzaken. De formule is rijk aan melkzuur, dit is perfect om de celvernieuwing te stimuleren! De cleanser zorgt ervoor dat het natuurlijke vocht- en oliegehalte vastgehouden wordt en bovendien is het product rijk aan huidverhelderende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van duindoornolie. Gebruik elke dag, ’s ochtends en ’s avonds.

Preventief werken met het Vitamine C Serum

Het is niet omdat je (nog) geen last hebt van verkleuringen, dat je er geen aandacht aan hoeft te besteden. Als je de pigmentvlekken te slim af wil zijn, is het vitamine C serum een cadeau voor je huid. Door het toevoegen van een hoge concentratie krachtige vitamine C, help je de huid verhelderen en stimuleer je een egale huid door het verminderen van pigment- en ouderdomsvlekken. Het herstellend serum dringt diep in de huid om de collageenproductie te stimuleren, fijne lijntjes te verminderen en de huid meer te doen stralen.

Dankzij ingrediënten zoals vitamine C, zwarte zilverkaars, Gotu Kola en zoethout wordt melanine-aanmaak gereduceerd, worden ouderdomsvlekken onderdrukt en wordt de huid verhelderd. Gebruik dagelijks na reiniging.

Verhelderen met het Skin Brightening Cream

Heb je al last van pigmentvlekken? Dan kan je na het aanbrengen van een Vitamine C serum de Skin Brightening cream gebruiken. Deze crème is de ultieme pigmentatiebehandeling, ze helpt om de huid intensief te verhelderen. Het product is ontworpen om een ​​uniforme huidtint te bereiken door oneffenheden en donkere vlekken te verlichten. Het zal helpen om de algehele teint op te helderen en de door de zon beschadigde huid lichter te maken.

Deze crème bevat vitamine C - wat er opnieuw voor zorgt dat de melanine productie onderdrukt wordt – en Berendruifextract, die op zijn beurt tyrosine remt (= is een aminozuur dat pigmenten in de huid produceert).

Een belangrijk ingrediënt: ‘snowflake’. Dit is een plantenextract en houdt de verspreiding van melanocyten tegen terwijl het ook de aanmaak van melanine vertraagt. Het beschermt de huid ook tegen vrije radicalen.

De gouden combinatie van het Vitamine C Serum en de Skin Brightening Cream is perfect om pigmentatie tegen te gaan en te behandelen. Als je een droge huid is hebt, is het aan te raden om hier bovenop nog een dagcrème te gebruiken zodat de huid voldoende gehydrateerd wordt.

Raadpleeg jouw schoonheidsspecialiste

Naast onze huidverzorgingsproducten voor thuis, kan je altijd een professioneel schoonheidsinstituut bezoeken voor een extra mooi resultaat. Raadpleeg hier alle Organicspa verdeelpunten en vraag er naar één van onderstaande behandelingen, speciaal gericht op het verminderen en voorkomen van huidpigmentatie.

AHA Rejuvenate Peel behandeling

Een zes weken durende kuur met Organicspa AHA Peeling zal de celvernieuwing verbeteren en de huid helderder maken. Met 13% actieve ingrediënten biedt de op gel gebaseerde behandeling een intensieve ondersteuning van de regeneratieve processen van de huid. Deze geavanceerde verjongingsformule bevat een mix van AHA's en fruitenzymen die de bovenste huidlagen glad maken en vernieuwen. Zeg hallo tegen een verfijnde, heldere, elastische en overall gerevitaliseerde huid!

Age-Vita Renewal behandeling

Een geconcentreerde behandeling met een hoog gehalte van 16% vitamine C die is gericht op verheldering, pigmentatie en anti-veroudering. Het masker bevat krachtige antioxidanten die het huidweefsel versterken en herstellen. Dankzij het groene theepoeder is de behandeling niet alleen een antioxidant boost, maar geeft het de huid een stralende uitstraling en helpt het het verouderingsproces te vertragen.

Heb je interesse om Organicspa verdeler te worden?

Contacteer ons!